Intervenție a polițiștilor și jandarmilor pe plaja din Costinești - Oamenii legii au fost nevoiți să folosească forța și gaze lacrimogene pentru a pune punct scandalului

Mai mulți bărbați s-au încăierat pe plajă și a fost nevoie de intervenția polițiștilor și jandarmilor pentru a aplana conflictul. Oamenii legii au folosit gazele lacrimogene pentru a pune punct scandalului.

Aug 16, 2023 - 12:58
Aug 16, 2023 - 12:59
Urmărește-ne peGoogle news
Intervenție a polițiștilor și jandarmilor pe plaja din Costinești - Oamenii legii au fost nevoiți să folosească forța și gaze lacrimogene pentru a pune punct scandalului
Foto: Captură Video

Un scandal de proporții a fost marți, 15 august 2023, pe plaja din Costinești, unde două grupuri de turiști s-au luat la bătaie pe nisip. Când au apărut oamenii legii, au sărit să ii bată și pe aceștia.

Conflictul inițial a pornit de la niște turiști, care consumaseră alcool, spun martorii de pe plajă.

Ulterior doi dintre cei bătuți au chemat poliția și așa s-a ajuns că oamenii legii să fie nevoiți să folosească forța, dar și spray-urile iritant-lacrimogene, pentru că au fost și ei atacați.

Pentru că au avut un comportament recalcitrant și agresiv fizic față de polițiști și jandarmi, cărora le-au adresat și acte de amenințare, s-a procedat la imobilizarea acestora, persoanele în cauză fiind conduse la sediul Poliției stațiunii Costinești.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ultraj, lovirea sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice.

„La data de 15 august 2023, în jurul orei 14.15, polițiști din cadrul Poliției stațiunii Costinești au fost sesizați, de doi bărbați, de 19 ani, respectiv 23 de ani, cu privire la faptul că ar fi fost agresați fizic, de mai multe persoane necunoscute.

Către zona indicată s-au deplasat două patrule mixte, formate din polițiști și jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Tomis Constanța, care au identificat persoanele bănuite, respectiv 6 bărbați.

Aceștia au avut un comportament recalcitrant și agresiv fizic față de polițiști și jandarmi, cărora le-au adresat și acte de amenințare, motiv pentru care s-a procedat la imobilizarea acestora, persoanele în cauză fiind conduse la sediul Poliției stațiunii Costinești.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ultraj, lovirea sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice”, este comunicatul IPJ Constanța, potrivit Adevarul.

„În timpul intervenției în stațiunea Costinești, jandarmii s-au confruntat cu situații tensionate, în care au fost expuși la comportamente agresive și injurii repetate din partea persoanelor implicate în conflict.

Menționăm faptul că Gruparea de Jandarmi Mobilă Constanța va examina atent imaginile pentru a evalua modul în care s-a acționat și va lua măsuri de verificare a tuturor aspectelor legate de modul de intervenție.

În situația în care vor fi constatate abateri de la normele legale, acestea vor fi supuse sancțiunilor prevăzute de regulamentele militare”, se arata în comunicatul Jandarmeriei.

Imagini cu scandalul au fost postate de poliţistul Marian Godină, care a şi încercat să scuze comportamentul colegilor săi, pe care mulţi comentatori i-au acuzat pentru intervenţia violentă.