Un bătrân din Bacău, dat dispărut de 30 de ani, s-a întors acasă - În acești ani, familia i-a organizat parastase

Poveste misterioasă în comuna Buhoci, din județul Bacău, acolo unde la sfârșitul lunii august, un bătrân de 93 de ani, dat dispărut acum 30 de ani, a apărut acasă ca din senin, scrie Desteptarea.ro.

Sep 5, 2021 - 11:37
Urmărește-ne peGoogle news
Un bătrân din Bacău, dat dispărut de 30 de ani, s-a întors acasă - În acești ani, familia i-a organizat parastase

Surpriza a fost uriașă pentru unul din fii și nora sa care de ani buni i-au făcut tot felul de slujbe bisericești, considerând că omul a trecut la cele veșnice.

Vasile Gorgos are acum 93 de ani. Conform Etv Bacău, Toată viața a fost negustor de vite și obișnuia să plece frecvent de acasă. Lispea cu zilele dar de fiecare dată se întorcea acasă. Ultima dată a plecat în 1991 și de atunci nu a mai venit. Nimeni nu a mai știut de el. Copiii l-au crezut mort și de vreo 15 ani i-au tot făcut slujbe de pomenire.

Asta până într-o seară de duminică din august când bătrânul a fost lăsat în fața casei de o mașină.

Vecinii povestesc că omul era confuz, că nu mai știa exact care e poarta. Și pentru ei a fost ceva straniu știind că Vasile Gorgos cel mai probabil era decedat, fiind dat dispărut de 30 de ani.

Nora lui Gorgos s-a albit la față când l-a văzut în fața porții. L-a anunțat pe soț că i s-a întors tatăl acasă, acesta crezând în primă fază că e o glumă proastă.

Surprinzător, bătrânul părea foarte bine îngrijit, dar când a fost întrebat pe unde a fost acesta a răspuns că acasă.

Cel mai probabil Vasile Gorgos suferă de o boală neurologică pentru că nu își aduce aminte unde a fost și nici de copiii nu-și mai aduce aminte prea bine. Cu toate acestea, își amintește de oameni și întâmplări de dinaintea dispariției sale.

În buzunarele bătrănului, nora a găsit un bilet de tren din ziua respectivă pe ruta Ploiești – Bacău, dar și buletinul de identitate cu adresa din comuna Buhoci.

Este foarte posibil ca cineva să-l fi luat și dus acasă după adresa din buletin.

Dar aceasta este doar o ipoteză. În aceste condiții, familia solicită ajutorul autorităților pentru a desluși această poveste încurcată.

Știrile ProTV