Marea Britanie: Explozie puternică la Oxford - O minge uriașă de foc, văzută de la mare distanță

Explozia s-ar fi produs la uzina Cassington AD, situată în apropiere de Yarnton.

Oct 3, 2023 - 00:08
Oct 3, 2023 - 00:13
Urmărește-ne peGoogle news
Marea Britanie: Explozie puternică la Oxford - O minge uriașă de foc, văzută de la mare distanță
Foto: Captură Video / X

"Putem confirma că în jurul orei 19:20 în această seară, un rezervor de la instalația Cassington AD, situată în apropiere de Yarnton, Oxfordshire, a fost lovit de fulger, ceea ce a dus la aprinderea biogazului din acel rezervor. Colaborăm cu serviciile de urgență pentru a asigura controlul situației și vom furniza informații suplimentare în viitorul apropiat", se arată într-un comunicat, scrie oxfordmail.co.uk.

Poliția a confirmat că ofițerii se află la locul unui incendiu produs la o fabrică de deșeuri.

"Se crede că fulgerele au lovit rezervoarele de gaz, provocând un incendiu mare", a transmis poliția.

Știrea inițială:

O explozie puternică a avut loc în orașul Oxford din Marea Britanie. Locuitorii din Oxford au rămas șocați după ce o "explozie masivă" a zguduit orașul. Oamenii au apelat la rețelele de socializare pentru a împărtăși fotografii și videoclipuri cu mingea de foc care a luminat cerul nopții în jurul orei 19:45, în această seară, scrie express.co.uk.

Serviciile de urgență au fost văzute grăbindu-se la fața locului, lângă Yarnton, deoarece unii localnici au raportat că au rămas temporar fără curent electric.

Un internaut a scris: "Ceva mare tocmai a ieșit spre Woodstock... Aeroport? Direcţie? Vreo idee? Cerul a strălucit aproximativ 2 minute, apoi a dispărut. Ca o explozie la orizont".

Un martor ocular a spus: "Am văzut acestă lumină ciudată pe cer, care pulsa pe ferestrele noastre, la nord-vest de Oxford. Bănuiesc că este un incendiu provocat de furtuna cu fulgere care a trecut", scrie oxfordmail.co.uk.

Un alt martor ocular a spus: "Nu știu ce a fost, dar a fost masiv. Au văzut o mulțime de mașini de pompieri și de poliție câteva minute mai târziu care treceau prin A 40".

Mașinile de pompieri se îndreptau spre zona industrială Osney Mead, chiar lângă Botley Road, în Oxford, în jurul orei 18.00, după raportarea unui incendiu la Shirtworks.

Met Office a emis o avertizare de Cod Galben de furtuni în Oxford, pentru această seară.

Ana Cavey, care locuiește în Somerton, la aproximativ 15 mile nord de Oxford, a declarat pentru Sky News: "Am avut cea mai incredibilă furtună cu tunete și fulgere pe care am văzut-o vreodată... a apărut de nicăieri și zgomotul a fost incredibil. Un fulger a lovit chiar în fața casei mele și a fost asurzitor. A fost terifiant. Îngrozitor".

"Tocmai am văzut ceva aici, în Kidlington, care arăta ca o explozie în depărtare. Am auzit un bubuit ca un tunet și am văzut flăcări în depărtare. Orizontul a devenit portocaliu pentru o vreme", a scris Mahmet Ciftci pe X.

Totuși, deocamdată nu se știe exact ce este acea minge de foc observată de oameni.

Sursa: DCNews