Doliu în boxul românesc: Costică Dafinoiu, fost pugilist și antrenor, a murit la vârsta de 68 de ani

Fostul boxer şi antrenor Costică Dafinoiu, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Montreal din 1976, la categoria semigrea (81 kg), a decedat la vârsta de 68 de ani, a anunţat, miercuri, Clubului Sportiv Municipal Brăila.

Iun 8, 2022 - 14:21
Urmărește-ne peGoogle news
Doliu în boxul românesc: Costică Dafinoiu, fost pugilist și antrenor, a murit la vârsta de 68 de ani
Foto: Clubul Sportiv Municipal Brăila

Dafinoiu a început să boxeze la vârsta de 15 ani, activând la secţia de box a CS Progresul Brăila, sub îndrumarea antrenorului Gheorghe Lică, potrivit site-ului Comitetului Olimpic şi Sportiv Român. Un an mai târziu, Costică Dafinoiu a trecut la avansaţi, unde l-a avut antrenor pe Ion Turcu. După cinci luni de pregătire a ieşit campion naţional la juniori, terminând toate meciurile susţinute înainte de limită.

Primul mare turneu de box la care a participat a fost Cupa Prietenia, de la Galaţi, din 1973, iar în 1974 a participat, în premiera, la Turneul Internaţional "Centura de Aur", care s-a desfăşurat la Bucureşti.

În 1976 a făcut parte din delegaţia Romaniei care a participat la JO de la Montreal unde a cucerit medalia de bronz în limitele categoriei 81 kg.

S-a retras din activitatea competiţională în anul 1981 şi a urmat Şcoala de antrenori, după absolvirea acesteia devenind antrenor de box în Brăila, la fostul Box Club, devenit ulterior CSM Brăila.

"Dumnezeu să te odihnească în pace Dafinoiu Costică! Vei rămâne în inimile noastre ca un adevărat campion, caracter, om şi mai ales prieten. Viitoarele generaţii de sportivi îşi vor aminti cu drag de tine", a transmis preşedintele Federaţiei Române de Box, Vasile Cîtea, pe pagina de Facebook a organizaţiei.