O femeie din Rusia și-a cumpărat pașaport falsificat, care conținea identitatea unui bărbat ucrainean

O cetățeancă a Federației Ruse este cercetată penal, după ce a încercat să treacă frontiera de stat cu identitate falsă, folosind pașaportul unui bărbat ucrainean. Infracțiunea a fost deconspirată în punctul de trecere a frontierei Leușeni, în după-amiaza zilei de 1 septembrie 2023.

Sep 3, 2023 - 14:34
Urmărește-ne peGoogle news
O femeie din Rusia și-a cumpărat pașaport falsificat, care conținea identitatea unui bărbat ucrainean
Foto: Poliția de Frontieră a Republicii Moldova

Astfel, pe direcția ieșire din țară, printre pasagerii unui microbuz de rută ocazională „Moldova-România” polițiștii de frontieră au identificat străina. La controlul trecerii frontierei de stat a fost prezentat un pașaport, pretins a fi eliberat de către autoritățile din Ucraina pe datele de identitate ale acesteia. Din primele cercetări a pașaportului, polițiștii de frontieră au avut bănuială rezonabilă privind veridicitatea actului.

Extinderea verificărilor au scos la iveală că pagini din pașaport erau aplicate ilegal și transformat actul unui bărbat din Ucraina, în documentul unei femei ucrainence cu identitatea persoanei aflate la control.

La audieri, cât și ca urmare a cercetărilor adiționale, polițiștii de frontieră au stabilit că de fapt pasagera este cetățeancă a Federației Ruse în vârstă de 52 de ani, care pentru a fi sigură că ajunge în Germania a apelat la această ilegalitate. Din spusele acesteia, ar fi cumpărat pașaportul ucrainean cu 800 EUR, fiind ajutată de un intermediar identificat pe internet.

În repercusiune, cercetările pe caz continuă în vederea elucidării circumstanțelor, pașaportul a fost ridicat și urmează să fie supus expertizei. Persoanei i-a fost interzisă trecerea frontierei de stat, fiind reținută pentru 72 de ore.