Echipa feminină de handbal pe plajă a Norvegiei a fost amendată după ce jucătoarele au refuzat să poarte bikini la o competiție europeană

Echipa feminină de handbal pe plajă a Norvegiei a fost amendată cu 1.500 de euro, pentru că fetele au refuzat să poarte bikini la o competiţie europeană. Ministrul Culturii, Abid Raja, a spus că amenda este „complet ridicolă”, potrivit Euronews.

Iul 20, 2021 - 20:58
Urmărește-ne peGoogle news
Echipa feminină de handbal pe plajă a Norvegiei a fost amendată după ce jucătoarele au refuzat să poarte bikini la o competiție europeană

Jucătoarele Norvegiei au purtat în loc pantaloni scurţi în meciul împotriva Spaniei, la Campionatul European de handbal pe plajă de la Varna, Bulgaria, care a avut loc duminică.

Însă ţinuta lor a încălcat reglementările Federaţiei Internaţionale de Handbal (IHF), care spune că jucătoarele trebuie să poarte să poarte „pantaloni scurţi decupaţi, tip bikini”. Luni, Comitetul Disciplinar al Federaţiei Europene de Handbal (EHF) a amendat echipa norvegiană cu 150 de euro pe jucătoare, pentru încălcarea regulamentului internaţional, notează Digi.24.  

Federaţia Norvegiană de Handbal (NHF) declarase că este pregătită să plătească amenda.   

„Desigur, vom plăti orice amendă”, a declarat preşedintele NHF Kare Geir Lio. „Suntem cu toţii în aceeaşi barcă".   

Însă mediile sportive norvegiene şi-au exprimat indignarea faţă de pedeapsă. Jucătoarele au declarat înainte de competiţie că bikini sunt „degradanţi” sau „incomozi”. 

„În 2021, asta nu ar trebui să fie o problemă", a declarat Eirik Sørdahl, preşedintele Federaţiei Norvegiene de Volei. Iar ministrul culturii din ţară, Abid Raja, a spus că amenda este „complet ridicolă”.   

Înaintea Campionatului European, Norvegia s-a adresat EHF pentru a cere permisiunea de a juca în pantaloni scurţi, dar i s-a transmis că asta înseamnă o încălcare a regulilor, care este pedepsită cu amendă. Norvegia a înaintat o propunere de modificare a actualelor reglementări privind echipamentul care va fi discutată în lunile următoare.   

Norvegia a pierdut meciul pentru medalia de bronz împotriva Spaniei cu 0-2.