Josephine Chaplin, fiica legendarului comediant Charlie Chaplin, a murit la 74 de ani

Actrița Josephine Chaplin, fiica legendarului comediant Charlie Chaplin, a murit la 74 de ani, informează Agerpres, citând DPA. Josephine Chaplin s-a stins din viaţă la 13 iulie la Paris, au relatat vineri ziare americane, citând familia sa. Rudele sale informaseră anterior despre decesul ei într-un anunţ apărut în ziarul francez Le Figaro.

Iul 22, 2023 - 17:01
Urmărește-ne peGoogle news
Josephine Chaplin, fiica legendarului comediant Charlie Chaplin, a murit la 74 de ani
Foto: Charlie Chaplin / Facebook

"Cu cel mai profund regret vă împărtășim vestea trecerii în neființă a lui Josephine Hannah Gardin-Chaplin, fiica lui Charlie Chaplin și a Oonei O'Neill, joi, 13 iulie 2023. Ea a murit liniștită, înconjurată de familia și prietenii ei iubiți.

Ani de zile, Josephine a condus biroul Chaplin din Paris în numele fraților ei, până când și-a luat concediu pentru a-și îngriji soțul, pe Jean-Claude Gardin. Ea a apărut în mai multe filme, inclusiv în POVESTILE DE CANTERBURY de Pier Paolo Pasolini și LIMELIGHT și A COUNTESS FROM HONG KONG ale tatălui ei. Cele mai profunde condoleanțe, suntem alături de familia ei", se arată pe pagina de Facebook Charlie Chaplin.

Josephine Chaplin s-a născut în Santa Monica, California, în 1949. Ea a fost unul dintre cei 11 copii ai lui Charlie Chaplin (1889-1977) şi provenea din a patra căsătorie a marelui actor de comedie cu actriţa Oona Chaplin (1925-1991), o fiică a dramaturgului american Eugene O'Neill (1888-1953).

Josephine a devenit cunoscută pentru rolul May în adaptarea cinematografică a lui Pasolini din 1972 a "Povestirilor din Canterbury' de poetul englez Geoffrey Chaucer. Ea a trăit mulţi ani la Paris.

Sursa: DCNews