Absolvenții de liceu se pot înscrie până în 4 noiembrie la școlile de poliție, jandarmi și pompieri

Cererile-tip de înscriere pentru școlile postliceale de agenți și subofițeri ale Ministerului Afacerilor Interne, sesiunea octombrie-decembrie 2022, pot fi depuse până la data de 4 noiembrie, după cum informează Academia de Poliție, edupedu.ro.

Oct 20, 2022 - 15:53
Urmărește-ne peGoogle news
Absolvenții de liceu se pot înscrie până în 4 noiembrie la școlile de poliție, jandarmi și pompieri
Foto: Școala de Agenți de Poliție "Septimiu Mureșan" Cluj-Napoca

Acestea se completează de către candidat în mod lizibil, se semnează și se transmit, exclusiv în format electronic, la adresa de e-mail a unității de recrutare, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică. Descarcă mai jos, în articol, cererea de înscriere.

Potrivit anunțului, "candidații se pot înscrie la o singură școală postliceală”, iar "unitățile de recrutare au obligația de a posta pe site-ul oficial adresa de e-mail la care se transmit cererile-tip de înscriere.”

Lista școlilor postliceale ale Ministerului Afacerilor Interne:

Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” – Câmpina: specializarea agent de poliție; 1.340 de locuri;

Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan”- Cluj-Napoca: specializarea agent de poliție; 300 de locuri;

Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” – Oradea: specializarea agent de poliție de frontieră; 240 de locuri;

Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” – Drăgăşani: specializarea subofițer de jandarmi; 350 de locuri;

Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” – Fălticeni: specializarea subofițer de jandarmi; 350 de locuri;

Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” – Boldeşti:

specializarea subofițer de pompier și protecție civilă; 275 de locuri;

specializarea subofițer administrativ; 25 de locuri

Evaluarea psihologică se face până la data de 11 noiembrie, iar probele fizice au loc între 23 și 29 noiembrie 2022. Vezi mai jos centrele zonale de selecție pentru susținerea probei de evaluare a performanței fizice:

La proba de evaluare a performanței fizice nu se admit contestații, repetări sau reexaminări.

Proba scrisă se va desfășura pe 10 decembrie la unitățile de selecție de către candidații care au promovat proba fizică.

Conform informării, „lista provizorie cu rezultatele obținute de candidați la probele de concurs este adusă la cunoștință candidaților prin postarea pe site-ul oficial al unităților de învățământ pentru care au optat candidații, până la data de 11 decembrie 2022, până la 10:00”.

Examinarea medicală are loc în perioada 15 decembrie 2022 – 20 ianuarie 2023, iar rezultatele finale vor fi afișate până pe 25 ianuarie 2023.