O toaletă de aur în valoare de 5,5 milioane de dolari a fost furată dintr-un palat din Anglia - Patru bărbați au fost inculpați după ce au furat lucrarea din aur de 18 karate

Patru bărbaţi au fost acuzaţi, luni, pentru furtul unei toalete din aur masiv, realizată de artistul italian Maurizio Cattelan, din Palatul Blenheim, un castel impunător din sudul Angliei, care face parte din patrimoniul mondial UNESCO. Denumită „America”, lucrarea din aur de 18 carate, care cuprinde scaunul, vasul şi toaleta operaţională, a fost evaluată la 4,8 milioane de lire sterline, respectiv 5,5 milioane de euro. Incidentul s-a petrecut în urmă cu patru ani.

Noi 7, 2023 - 11:53
Urmărește-ne peGoogle news
O toaletă de aur în valoare de 5,5 milioane de dolari a fost furată dintr-un palat din Anglia - Patru bărbați au fost inculpați după ce au furat lucrarea din aur de 18 karate
Foto: Captură Video / CNN

Cei patru bărbaţi cu vârste cuprinse între 35 și 39 de ani vor fi judecaţi pe data de 28 noiembrie. Aceștia sunt acuzați de furt, de conspiraţie pentru a muta bunuri furate şi transfer de bunuri furate, scrie Le Figaro.

A doua zi după furt, poliţia a explicat că hoţii au pătruns în palat în noaptea de 13 spre 14 septembrie şi au plecat la primele ore ale dimineţii cu preţioasa toaletă, provocând pagube importante şi inundaţii.

Toaleta „America” a fost expusă pentru prima dată la Muzeul Guggenheim din New York, unde a fost folosită de aproximativ 100.000 de persoane între septembrie 2016 şi vara anului 2017.

Lucrarea urma să fie piesa centrală a unei expoziţii dedicate lui Maurizio Cattelan. Evenimentul urma să aibă loc în septembrie 2019 în acest palat baroc din secolul al XVIII-lea din Oxfordshire, locul de naştere al lui Winston Churchill.

Sursa: Realitatea