VIDEO: Peste 2000 de oameni au pozat dezbrăcați pe o plajă din Australia, pentru a atrage atenția asupra cancerului de piele

Aproximativ 2.500 de oameni s-au dezbrăcat, sâmbătă, 26 noiembrie, pe plaja Bondi din Sydney, Australia, pentru a poza pentru artistul fotograf american Spencer Tunick, într-o încercare de a atrage atenţia publică asupra cancerului de piele, relatează agenția Reuters, potrivit Libertatea.ro

Noi 26, 2022 - 08:38
Noi 26, 2022 - 12:18
Urmărește-ne peGoogle news
VIDEO: Peste 2000 de oameni au pozat dezbrăcați pe o plajă din Australia, pentru a atrage atenția asupra cancerului de piele
Foto: Pixabay/ imagine cu caracter ilustrativ

Tunick, cunoscut pentru organizarea de şedinţe foto nud în puncte de atracţie turistică din lume, a folosit un megafon pentru a-i direcţiona pe participanţi să pozeze în diferite ipostaze, înainte ca mulţi dintre ei să facă o baie dezbrăcaţi în ocean.

Artistul de 55 de ani stabilit la New York a colaborat cu o organizaţie caritabilă, într-o încercare de a atrage atenţia publică asupra melanomului, cea de-a patra cea mai răspândită formă de cancer din Australia.

Guvernul federal estimează că în acest an în Australia vor fi diagnosticate 17.756 de cazuri noi de cancer de piele şi 1.281 australieni vor muri din cauza acestei boli.

„Avem ocazia să atragem atenţia cu privire la controalele pentru piele şi sunt onorat… să vin aici, să fac arta mea şi să sărbătoresc corpul şi protecţia”, a spus Tunick, pe plajă, în dimineaţă răcoroasă de primăvară la Sydney.

Unul dintre participanţi, Robyn Lindner, a spus că şi-a învins emoţiile de a se dezbrăca pentru şedinţa foto, despre care organizatorii au spus că a implicat 2.500 de persoane.

„A fost grozav, toată lumea a avut o energie pozitivă, toată lumea a fost respectuoasă şi a fost distractiv”, a declarat Lindner, pentru Reuters.

Tunnick a mai organizat o şedinţă foto în masă la Sydney în 2010, când 5.200 de australieni au pozat nud la Opera din Sydney.