Ministrul de Interne spune că peste 70.000 de români au acasă arme letale de foc - Cătălin Predoiu: Nu există niciun risc la nivel de sistem

Peste 70.000 de români dețin arme letale de foc. Anunțul a fost făcut de ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, care a declarat, de altfel, că nu există niciun risc la nivel de sistem.

Ian 12, 2024 - 10:34
Urmărește-ne peGoogle news
Ministrul de Interne spune că peste 70.000 de români au acasă arme letale de foc - Cătălin Predoiu: Nu există niciun risc la nivel de sistem
Foto: 7Media / Imagine cu caracter ilustrativ

Printre armele deținute se numără cele de vânătoare, de tir sportiv sau de autoapărare. În total ar fi vorba despre 170.000 de arme de foc.

"În România sunt în jur de 71.000 de cetăţeni care posedă arme letale, de foc, de diverse tipuri - arme de vânătoare, arme de tir sportiv, de autoapărare - şi sunt în jur de 170.000 de astfel de arme de foc. Ele sunt supuse periodic unor controale. În cursul anului 2023 au fost făcute la timp toate aceste controale şi verificări la 99% dintre proprietari. (...) Au fost făcute la timp, au fost făcute sistematic, deci nu există un risc sistemic şi departe de a reprezenta un fenomen cazul acestui poliţist. Fără îndoială că ori de câte ori apar astfel de situaţii trebuie declanşate procedurile şi studiate cauzele care au dus aici", a afirmat, joi seara, Predoiu la un post TV.

Ministrul de Interne a declarat că toți posesorii sunt supuși periodic unor controale și că toate cazurile recente care au implicat intervenția unor astfel de arme sunt izolate.