Embrioni umani sintetici, creați într-un experiment revoluționar

Oamenii de știință au creat embrioni umani sintetici folosind celule stem, într-un avans revoluționar spre o lume în care nu va mai fi nevoie de ovule sau spermatozoizi, relatează The Guardian.

Iun 15, 2023 - 06:48
Iun 15, 2023 - 06:49
Urmărește-ne peGoogle news
Embrioni umani sintetici, creați într-un experiment revoluționar
Foto: Pixabay/ Imagine cu caracter ilustrativ

Oamenii de știință spun că acești embrioni, care seamănă cu cei aflați în stadiile incipiente ale dezvoltării umane, ar putea oferi un avans științific crucial pentru a înțelege mai bine impactul tulburărilor genetice și cauzele biologice ale avortului spontan recurent.

Cu toate acestea, lucrarea ridică, de asemenea, probleme etice și juridice serioase, deoarece entitățile dezvoltate în laborator nu se încadrează în legislația actuală în Marea Britanie și în cele mai multe alte țări.

Structurile nu au o inimă care bate sau ceea ce ar putea fi un început de creier, dar includ celule care ar continua să formeze placenta, sacul vitelin și embrionul însuși.

„Putem crea modele asemănătoare embrionilor umani prin reprogramarea celulelor [stem embrionare]”, a spus Magdalena Żernicka-Goetz, profesoară la Universitatea din Cambridge și la Institutul de Tehnologie din California, la reuniunea anuală a Societății Internaționale de Cercetare a Celulelor Stem din Boston.

Nu există nicio perspectivă pe termen scurt ca embrionii sintetici să fie utilizați clinic. Ar fi ilegală implantarea în uterul unei paciente și nu este încă clar dacă aceste structuri au potențialul de a continua să se maturizeze dincolo de primele etape de dezvoltare.

Sursa: Hotnews.ro