Probleme pe piața mașinilor electrice - Sute de autovehicule rechemate urgent de un gigant auto

Un gigant auto recheamă urgent sute de mașini electrice. Motivul este legat de siguranța bateriilor electrice, care ar putea exploda.

Oct 10, 2023 - 19:39
Oct 10, 2023 - 19:39
Urmărește-ne peGoogle news
Probleme pe piața mașinilor electrice - Sute de autovehicule rechemate urgent de un gigant auto
Foto: Captură Video

Sute de mașini sport electrice de ultimă generație au fost rechemate în Australia din cauza unei probleme legate de protecția bateriei. Defecțiunea ar putea duce la explozii.

Peste 230 de vehicule electrice Porsche Taycan au fost rechemate. Gigantul auto a trimis avertismentul marți și vizează toate variantele modelului, scrie DailyMail.

Rechemarea vine la doar câteva săptămâni după două incendii provocate de baterii de vehicule electrice în Australia.

Anunțul afectează vehiculele Porsche Taycan din 2022 și 2023.

„Din cauza unei probleme de fabricație, există posibilitatea unei etanșeizări insuficiente între carcasa bateriei de înaltă tensiune și capacul bateriei. În cazul unei umidități crescute, acumulatorul de înaltă tensiune poate genera un arc electric, ceea ce crește riscul de incendiu, prin care se poate produce rănirea sau moartea ocupanților din mașină sau din alte mașini din trafic, precum și a trecătorilor”, se arată în comunicatul de presă Porsche.

Proprietarii de vehicule sunt sfătuiți să ia legătura cu reprezentanții companiei pentru un control ce poate implica și o reparație a mașinii respective.

Porsche Taycan este primul vehicul electric al cunoscutului producător auto, fiind și unul dintre cele mai scumpe de pe piața australiană. Prețul modelelor vizate de recentele incidente grave încep de la 132.550 de dolari și ajung la sume de 363.800 de dolari.

Rechemarea anunțată de companie urmează unui incendiu produs în Sydney, la începutul lunii septembrie, din cauza unei baterii litiu-ion deteriorate. Scoasă dintr-o mașină electrică, bateria a explodat în parcarea aeroportului din Sydney și a distrus  cinci mașini, scrie The Guardian.

Iar mai recent, chiar săptămâna trecută, o baterie a unei biciclete electrice a explodat în Sydney. Doi călători au scăpat ca prin urechile acului de efectele unei explozii a unei baterii cu litiu-ion, la o pensiune din Sydney. O persoană a avut nevoie de tratament pentru arsuri minore. Incendiul din 6 octombrie ar fi fost provocat de o baterie defectă de la o bicicletă electrică, în timp ce se încarca. La faţa locului au intervenit şase maşini de pompieri, cu 22 de pompieri.

Cele mai multe incendii de vehicule electrice din întreaga lume au fost provocate de o coliziune sau de anumite depuneri, urmată de o defecțiune a bateriei și scufundare în lichid, anunță compania.