Patru angajați TikTok din China și din SUA au fost concediați după ce au accesat conturile unor jurnaliști pentru a afla informații despre sursele lor

​O investigație internă a grupului ByteDance, cel care deține rețeaua TikTok, a scos la iveală faptul că patru angajați din China și din SUA au accesat conturile unor jurnaliști pentru a afla care oameni din companie le-au dat informații confidențiale despre ce se întâmplă la TikTok.

Dec 23, 2022 - 07:22
Urmărește-ne peGoogle news
Patru angajați TikTok din China și din SUA au fost concediați după ce au accesat conturile unor jurnaliști pentru a afla informații despre sursele lor
Foto: antonbe

TikTok spune că cei patru angajați găsiți vinovați au fost concediați. Ei au accesat conturile a doi jurnaliști - unul de la Financial Times și altul de la Buzzfeed - jurnaliști care lucrau la investigații legate de ce se întâmplă în interiorul TikTok și modul în care sunt tratați angajații.

Patru oameni din TikTok au abuzat de poziția lor și au accesat în mod necorespunzător conturile jurnaliștilor pentru a afla date despre IP-uri, dar și alte informații, ideea fiind de a afla dacă, la un moment dat, jurnaliștii s-au aflat în același loc cu angajați ai TikTok. Scopul era de a se descoperi cine sunt angajații care le dau jurnaliștilor date despre ce se întâmplă în interiorul companiei.

Spre exemplu, jurnalista de la Financial Times a scris, începând cu luna iunie, mai multe articole despre modul în care șefii TikTok îi tratează pe oamenii lor din biroul de la Londra: erau cazuri în care se lucra mai mult de 12 ore pe zi, au fost retrogradați angajați care și-au luat concediu și un manager pe Europa a fost înlocuit după ce, într-un articol din Financial Times, s-a scris că acel manager „nu crede în concediul de maternitate”.

În afară de conturile celor doi jurnaliști au mai fost accesate conturile câtorva useri care au legătură cu ei.

Investigația a pornit după un articol din Forbes și confirmă în mare parte cele scrise în acel articol.