Un avion militar american s-a prăbușit în timpul exercițiilor de antrenament în estul Mării Mediterane - Cinci soldați ai SUA au murit

Cinci militari au murit în urma prăbuşirii unui avion american în Marea Mediterană în timpul unui exerciţiu, a anunţat duminică Comandamentul european al armatei americane (EUCOM).

Noi 12, 2023 - 21:15
Urmărește-ne peGoogle news
Un avion militar american s-a prăbușit în timpul exercițiilor de antrenament în estul Mării Mediterane - Cinci soldați ai SUA au murit
Imagine cu caracter ilustrativ

”În timpul unei misiuni de rutină de realimentare în cadrul antrenamentelor militare, un avion militar american care transporta cinci militari s-a prăbuşit în Marea Mediterană. Toţi cei cinci militari de la bordul aeronavei au murit”, a precizat EUCOM într-un comunicat preluat de AFP.

Armata americană anunţase accidentul, care a avut loc ''în seara zilei de 10 noiembrie'' în estul Mediteranei, fără a oferi iniţial informaţii despre soarta persoanelor de la bord.

EUCOM nu a precizat modelul aeronavei implicate sau de unde venea, dar Statele Unite au desfăşurat recent un portavion în regiune pentru a descuraja orice tentativă de escaladare a războiului dintre Israel şi Hamas într-un conflict regional.

”Jill şi cu mine ne rugăm pentru familiile şi prietenii care au pierdut o persoană dragă - o parte din sufletul lor", a declarat preşedintele american Joe Biden într-un comunicat. ''Întreaga noastră naţiune le împărtăşeşte durerea''.

După atacul Hamas din 7 octombrie, Washingtonul a oferit sprijin militar Israelului şi şi-a consolidat forţele din regiune cu portavionul USS Gerald R. Ford şi alte nave de război.

Sursa: ziare.com