Simona Halep, suspendată 4 ani pentru încălcarea regulilor antidoping

Simona Halep a fost suspendată 4 ani în cazul de dopaj. Decizia este oficială.

Sep 12, 2023 - 18:28
Urmărește-ne peGoogle news
Simona Halep, suspendată 4 ani pentru încălcarea regulilor antidoping
Foto: Simona Halep

Simona Halep (30 de ani) a primit o suspendare de 4 ani în cazul de dopaj. Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA) a făcut anunțul. 

Decizia nu este definitivă. Dubla campioană de Grand Slam poate face apel la TAS - Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.  

ITIA confirmă că un tribunal independent a suspendat-o pe Simona Halep pentru o perioadă de 4 ani, din cauza încălcării Programului Anti-Doping. Dubla campioană de Grand Slam, în vârstă de 31 de ani, a fost găsită vinovată pentru două încălcări separate. Prima, cu substanța interzisă roxadustat, la US Open 2022. A doua este legată de iregularitățile din pașaportul său biologic, potrivit anunțului oficial al Agenţiei Internaţionale de Integritate a Tenisului (ITIA).

Decizia vine înainte cu două săptămâni de aniversarea împlinirii vârstei de 31 de ani, la 27 septembrie.

Simona Halep a fost judecată pentru două acuzaţii de dopaj, una referindu-se la substanţa roxadustat, depistată în timpul unui test de rutină efectuat la US Open 2022, iar cea de-a doua având legătură cu paşaportul biologic al campioanei românce.

Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA) a anunţat, marți, 12 septembrie,  că un tribunal independent a decis ca Simona Halep să fie suspendată pe o perioadă de patru ani pentru încălcarea programului anti-doping.

Potrivit ITIA, tribunalul independent, stabilit de Sport Resolutions, s-a întrunit pe 28 şi 29 iunie 2023 la Londra, ocazii cu care au fost audiaţi martori şi experţi atât din partea ITIA, cât şi din partea Simonei Halep.

Simona Halep a vorbit pentru prima oară în aprilie acest an, după șase luni de când a fost suspendată despre tergiversarea judecării cazului de dopaj în care a fost implicată, relatează realitateasportiva.net. Sportiva a acordat un amplu interviu site-ului Tennis Majors, într-o primă apariție în așteptarea judecării cazului de dopaj cu roxadustat.

Simona Halep a fost suspendată provizoriu pe 21 octombrie 2022, de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului, după ce a fost depistată cu o substanță interzisă la US Open 2022. Jucătoarea română a fost informată despre testul pozitiv pe 7 octombrie 2022.