Marele jucător de handbal Petre Ivănescu a murit la vârsta de 86 de ani

Legendarul jucător de handbal Petre Ivănescu a murit. Anunțul morții sale a fost făcut de către CS Dinamo, vineri seara, pe pagina de Facebook.

Apr 2, 2022 - 10:22
Urmărește-ne peGoogle news
Marele jucător de handbal Petre Ivănescu a murit la vârsta de 86 de ani
Foto: CS Dinamo

"Veste grea primită în această seară: legendarul jucător și antrenor PETRE IVĂNESCU s-a stins din viață la Essen (Germania), cu două săptămâni înainte de a împlini 86 de ani. Handbalul românesc mai pierde astfel unul dintre campionii mondiali", a transmis CS Dinamo.

"Născut pe 15 aprilie 1936 la București, Petre Ivănescu a fost unul dintre liderii primei mari generații de handbal în 7. Dublu campion mondial cu naționala României (1961 și 1964), Petre Ivănescu a câștigat cu Dinamo Cupa Campionilor Europeni în 1965, precum și 13 titluri naționale. S-a consacrat pe postul de inter dreapta, deși era jucător de mâna dreaptă.

De mai bine de 40 de ani era stabilit în Germania, unde a făcut carieră ca antrenor. A antrenat la nivelul Bundesligii peste 30 de ani, timp în care a câștigat, printre altele, titlul cu Gummersbach în 1982 și 1983 și cu Tusem Essen (1986).

În 2020, înainte de Anul Nou și-a lansat autobiografia – „Am vrut să ating Stele” -, un volum de 267 de pagini, cu povești absolut fascinante, care definesc și o parte importantă din istoria handbalului românesc.
Condoleanțe familiei! Dumnezeu să-l odihnească
!", se mai arată în mesajul transmis de CS Dinamo.