Kevin Spacey, declarat nevinovat și exonerat de acuzațiile de agresiune sexuală asupra a patru bărbați

Kevin Spacey a fost exonerat de acuzația de agresiune sexuală într-unul dintre cele mai mediatizate procese #MeToo din Marea Britanie, relatează The Guardian.

Iul 26, 2023 - 18:23
Urmărește-ne peGoogle news
Kevin Spacey, declarat nevinovat și exonerat de acuzațiile de agresiune sexuală asupra a patru bărbați
Foto: Creative Commons 2.0 Universal Public Domain Dedication

Actorul în vârstă de 64 de ani, câștigător al premiului Oscar, a plâns în timp ce a fost declarat nevinovat, miercuri, de agresiune sexuală asupra a patru bărbați, după un proces de patru săptămâni la tribunalul Southwark Crown.

Purtând un costum închis la culoare, o cămașă roz și o cravată, Spacey s-a uitat la echipa sa de avocați în timp ce jurații l-au exonerat de toate cele nouă infracțiuni sexuale comise împotriva a patru bărbați de-a lungul a nouă ani.

Starul hollywoodian a negat acuzațiile – susținând că acuzațiile aduse împotriva sa au fost „o nebunie”, „prostii absolute” și o „lovitură de cuțit în spate”. El a susținut că bărbații erau motivați financiar și că una dintre victime urmărea „bani, bani și apoi bani”.

Judecătorul Mark Wall a lăudat avocații din acest caz și a declarat: „Acuzatul poate fi eliberat”.

Spacey a părut emoționat și și-a îmbrățișat echipa de avocați după ce a fost eliberat de ziua sa de naștere.

Actorul, care a fost judecat sub numele său complet, Kevin Spacey Fowler, a fost găsit nevinovat de nouă infracțiuni sexuale împotriva a patru bărbați cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani, între 2004 și 2013.

Procurorul, Christine Agnew KC, l-a acuzat pe Spacey că a fost un „agresor sexual” care și-a exploatat faima și puterea pentru a abuza de reclamanți.

Însă jurații au respins afirmațiile procurorului potrivit cărora Spacey ar fi apucat „agresiv” trei bărbați zonele intime și ar fi efectuat un act sexual cu un actor aspirant în timp ce acesta dormea în apartamentul său.

Spacey a declarat în fața instanței că a avut întâlniri sexuale consimțite cu un șofer și cu un actor aspirant și că este posibil să fi făcut „avansuri neîndemânatice” asupra unui bărbat la o petrecere în Cotswolds. Dar el a respins afirmațiile potrivit cărora ar fi apucat un bărbat de zona intimă „ca o cobră” la un teatru West End la mijlocul anilor 2000, spunând juraților: „Nu s-a întâmplat niciodată”.

În mărturia sa, Spacey a oferit juraților o perspectivă asupra relației sale cu personalități celebre și a menționat numele unor colegi actori, printre care Jack Lemmon, Val Kilmer, Richard Harris și Joan Collins.

De asemenea, el a povestit anecdote din showbiz, inclusiv cumpărarea unei mese de ping-pong pentru Dame Judi Dench și achiziționarea „celui mai scump Mini Cooper din toate timpurile” la o licitație de caritate organizată de Elton John. John și soțul său David Furnish au fost chemați ca martori ai apărării în proces.

Spacey a negat anterior 12 acuzații – șapte agresiuni sexuale, trei agresiuni indecente, o acuzație de provocare a unei persoane să se angajeze în activități sexuale fără consimțământ și o acuzație de provocare a unei persoane să se angajeze în activități sexuale cu penetrare fără consimțământ.

O altă acuzație de agresiune indecentă a fost adăugată la jumătatea procesului, ceea ce a dus numărul total de presupuse infracțiuni enumerate în rechizitoriu la 13.

Miercurea trecută, cele patru acuzații de ultraj contra bunelor moravuri au fost anulate de către judecător din cauza unui „aspect tehnic juridic”.

Sursa: G4Media