Tot mai mulți programatori folosesc inteligența artificială pentru scrierea codurilor - Trendul în domeniu este clar

Platforma de găzduire a codului deţinută de Microsoft GitHub spune că un număr covârşitor de mare de programatori folosesc deja instrumente bazate pe inteligenţa artificială pentru a scrie cod.

Iun 20, 2023 - 11:03
Urmărește-ne peGoogle news
Tot mai mulți programatori folosesc inteligența artificială pentru scrierea codurilor - Trendul în domeniu este clar
Imagine cu caracter ilustrativ

Cu scopul de a încerca să afle cât de populare sunt instrumentele de AI în rândul programatorilor, GitHub a realizat un sondaj la care au participat 500 de programatori din Statele Unite.

În urma sondajului a reieşit că 92% dintre cei chestionaţi folosesc deja soluţii software bazate pe inteligenţa artificială pentru a scrie cod.

70% dintre cei chestionaţi răspund afirmativ când sunt întrebaţi dacă aceste instrumente le sunt de folos în scrierea codului.

AI-ul generativ nu este tocmai recomandat pentru programare. În multe cazuri a fost scos în evidenţă faptul că aceste instrumente generează un cod problematic, cu lacune serioase de securitate.

De aceea, întrebarea pe care şi-o pun experţii acum este dacă folosirea AI-ului în acest moment pentru scrierea codului reprezintă o soluţie inteligentă sau este doar rezultatul lenii unor programatori cărora nu le pasă de consecinţe.

Cert este că există un trend clar în acest sens şi că din ce în ce mai mulţi programatori apelează la AI-ul generativ pentru a scrie cod.

Din această cauză, Stack Overflow, o resursă importantă pentru programatori, şi-a văzut traficul scăzând în ultima vreme şi pune scăderea tocmai pe faptul că programatorii folosesc inteligenţa artificială generativă.