VIDEO - Starul boxului Vitali Klitschko face pregătire militară cu rezerviştii ucraineni: „Putin este o cangrenă pentru Europa”

Fostul campion mondial la categoria grea Vitali Klitschko, primarul oraşului Kiev, l-a criticat dur pe preşedintele rus Vladimir Putin, el spunând că acesta este “o cangrenă” pentru Europa. Klitschko a început să facă pregătire militară împreună cu rezervişti ucraineni, în contextul tensiunilor dintre Rusia şi Ucraina, potrivit New York Post.

Ian 3, 2022 - 21:25
Urmărește-ne peGoogle news
VIDEO - Starul boxului Vitali Klitschko face pregătire militară cu rezerviştii ucraineni: „Putin este o cangrenă pentru Europa”

Klitschko, în vârstă de 50 de ani, primar al Kievului din 2014, a declarat pentru Daily Telegraph, potrivit adevărul.ro, că o pregătire militară este esenţială pentru oficialii de nivel înalt şi mediu din Ucraina.

“Mulţi dintre noi am făcut armata şi trebuie să ne amintim ce am învăţat atunci. Cred că o astfel de pregătire este esenţială pentru oficialii de nivel înalt şi mediu ai unei ţări care este în război de aproape opt ani”, a afirmat fostul sportiv.

Potrivit adevărul.ro, cei 100.000 de rezervişti au Ucrainei sunt împărţiţi în 25 de unităţi care au ca sarcini protejarea locurilor cheie şi menţinerea ordinii pe vreme de război.

Rusia a început să trimită forţe armate şi echipamente militare la frontiera sa din vest cu Ucraina, în aprilie anul trecut.

Vineri, preşedintele american Joe Biden a spus că l-a avertizat pe Putin că orice atac ar atrage sancţiuni dure.