Val de ironii în presa belgiană la adresa naționalei României: „Vă dați seama, vedeta lor joacă în Arabia Saudită”

Naţionala României şi-a aflat adversarii de la Campionatul European de anul viitor, găzduit de Germania.

Dec 3, 2023 - 11:53
Urmărește-ne peGoogle news
Val de ironii în presa belgiană la adresa naționalei României: „Vă dați seama, vedeta lor joacă în Arabia Saudită”
Foto: EURO 2024

Tricolorii vor întâlni Belgia, Slovacia şi câştigătoarea play-off-ului B

În semifinalele play-off-ului B joacă Bosnia şi Herţegovina – Ucraina şi Israel – Islanda.

Belgienii sunt încântați de această tragere la sorți, iar presa a scris că doar locul unu e acceptabil pentru naționala dracilor roșii.

„România nu are jucători de top, dar în lotul ei se regăsesc vechi cunoștințe: Răzvan Marin și Denis Drăguș, foști jucători la Standard Liege, Ianis Hagi, ex-Genk, și Nicolae Stanciu, fost mijlocaș la Anderlecht.

Cel din urmă este în continuare cel mai scump jucător din istoria lui Anderlecht, care a plătit aproximativ 10 milioane de euro pentru a-l transfera în 2016.

Nu s-a descurcat în fotbalul belgian, dar a avut succes în Cehia, la Sparta Praga și Slavia Praga, iar în prezent este căpitanul naționalei României. Acum, ca să vă dați seama, starul naționalei României joacă în... Arabia Saudită”, au scris cei de la nieuwsblad.be, citați de GSP.

Edward Iordănescu este un nume mare în fotbalul românesc, dar în special datorită tatălui lui, Anghel Iordănescu. El este cel mai bun marcator din istoria clubului Steaua București, a câștigat Cupa Campionilor Europeni cu Steaua și a avut o carieră grozavă ca antrenor.

Edward Iordănescu nu a fost un fotbalist grozav și s-a apucat rapid de antrenorat. În 2021, el a câștigat campionatul cu CFR Cluj. A fost numit selecționer la începutul anului 2022”, a mai scris sursa citată.

Publicația 7sur7 a tras o concluzie clară despre Grupa E: "Putem s-o spunem pe față: Băieții lui Domenico Tedesco au evitat toți adversarii dificili care îi puteau încurca și nu au loc de nicio greșeală în fața unor echipe destul de slabe, cel puțin pe foaie".