Vladimir Putin, speriat de ce vede în Gaza: „Principalul lucru este să oprim vărsarea de sânge”

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat vineri, 13 octombrie, că o ofensivă terestră israeliană în Gaza ar avea ca rezultat un nivel de victime civile care ar fi „absolut inacceptabil”, transmite Jerusalem Post.

Oct 13, 2023 - 20:52
Urmărește-ne peGoogle news
Vladimir Putin, speriat de ce vede în Gaza: „Principalul lucru este să oprim vărsarea de sânge”
Foto: Kremlin.ru

Declarația lui Putin a venit după ce armata israeliană a cerut tuturor civililor din orașul Gaza – peste 1 milion de persoane – să se mute în sud în termen de 24 de ore, în timp ce a adunat tancuri înaintea unei invazii terestre așteptate ca răspuns la atacul devastator din weekend al grupului militant islamist Hamas, scrie jpost.com.

Putin, a cărui armată a provocat devastarea Ucrainei și a ucis mii de civili în aproape 20 de luni de război, a declarat că utilizarea armamentului greu în zonele rezidențiale este „plină de consecințe grave pentru toate părțile”.

„Și, cel mai important, victimele civile vor fi absolut inacceptabile. Acum, principalul lucru este să oprim vărsarea de sânge”, a declarat el, vorbind la un summit în Kârgâzstan cu alte țări care au făcut parte din Uniunea Sovietică.

Cu toate acestea, Putin a declarat că Israelul are dreptul să se apere după ce a fost supus unui „atac de o cruzime fără precedent”.