Sam Bankman-Fried, fondatorul FTX, a fost eliberat pe o cauțiune de 250 milioane dolari

Sam Bankman-Fried a fost eliberat joi în baza unei cauţiuni de 250 de milioane de dolari, în timp ce aşteaptă procesul privind prăbuşirea FTX, pe care un procuror american a calificat-o drept o "fraudă de proporţii epice".

Dec 23, 2022 - 11:59
Urmărește-ne peGoogle news
Sam Bankman-Fried, fondatorul FTX, a fost eliberat pe o cauțiune de 250 milioane dolari
Foto: Sam Bankman-Fried

Un tribunal american a decis joi să-l elibereze pe cauțiune pe fondatorul și fostul CEO al bursei de criptomonede FTX, în faliment, Sam Bankman-Fried, care a fost acuzat de fraudă financiară, a transmis Bloomberg.

Potrivit acestuia, cauțiunea s-a ridicat la 250 de milioane de dolari, ceea ce, potrivit procurorului federal Nicholas Rus, a fost una dintre cele mai mari sume din istoria justiției americane. În acest caz, Bankman-Fried va fi obligat să se afle în casa părinților săi sub supraveghere electronică.

Procurorul Rus a spus că acuzațiile împotriva omului de afaceri sunt suficient de grave pentru a-l ține în arest, dar a remarcat că a acceptat în mod voluntar extrădarea în Statele Unite din Bahamas, unde a fost reținut săptămâna trecută. În plus, averea lui Bankman-Fried s-a diminuat semnificativ, așa că procurorul a spus că respectiva cauțiunee va „limita în mod semnificativ capacitatea inculpatului de a se deplasa”.

Apărarea susține că o tentativă de evadare este, de asemenea, puțin probabilă din cauza recunoașterii lui Bankman-Freed.

Antreprenorul va fi obligat să se prezinte la următoarea ședință de judecată din 3 ianuarie.

Bankman-Fried a fost reținut săptămâna trecută în Bahamas, la cererea Washingtonului. După ce omul de afaceri a acceptat să fie extrădat în Statele Unite, autoritățile statului insular au permis extrădarea lui în Statele Unite. Afacerea antreprenorului a primit deja statutul de una dintre cele mai mari din istoria Americii.

La începutul lunii noiembrie, FTX a anunțat pe Twitter că a depus falimentul și CEO-ul său, Bankman-Fried, și-a dat demisia. Securities and Exchange Commission din SUA stabilește dacă omul de afaceri a fost implicat în acțiunile care au dus la criza de lichiditate. Omul de afaceri neagă toate acuzațiile aduse lui.