Antrenorul de volei Florin Grapă a decedat la vârsta de 68 de ani

Florin Grapă, unul dintre antrenorii marcanţi în ultimele decenii în voleiul feminin românesc, a decedat, marţi dimineaţa, la vârsta de 68 de ani, după o luptă dură cu o boală nemiloasă, potrivit paginii de Facebook a Federaţiei Române de Volei.

Dec 27, 2022 - 13:21
Urmărește-ne peGoogle news
Antrenorul de volei Florin Grapă a decedat la vârsta de 68 de ani
Foto: Volei România

Născut la 20 noiembrie 1954, Florin Grapă, profesor universitar doctor la Universitatea din Bacău, a fost unul dintre cei mai valoroşi antrenori din istoria voleiului românesc. De numele său se leagă toate performanţele formaţiei feminine Ştiinţa Bacău, pe care a preluat-o în 1988, când echipa era în liga secundă şi ''pe care a condus-o şi a iubit-o până la în ultimele clipe ale vieţii''. A promovat pe prima scenă cu această formaţie în 1989 şi de atunci a transformat-o într-o forţă şi într-un reper al voleiului feminin românesc.

A câştigat cu această echipă mai multe titluri de campion naţional şi Cupe ale României, a condus-o în fazele superioare ale tuturor cupelor europene, dar a şi descoperit şi lansat foarte multe nume mari ale voleiului feminin autohton, foarte multe jucătoare descoperite şi formate de domnia sa ajungând să joace în echipa naţională a României.

Între 1986 şi 2000, a fost antrenorul selecţionatelor de cadete şi junioare ale României. Apoi, din 2001, a pregătit în mai multe rânduri lotul naţional de senioare, sub conducerea sa, naţionala calificându-se de mai multe ori la Campionatele Europene.