Sam Bankman-Fried, fostul CEO al companiei de criptomonede FTX, a fost arestat în Bahamas

Sam Bankman-Fried, fostul CEO al companiei de criptomonede FTX, al cărei faliment recent a zguduit lumea financiară, a fost arestat în Bahamas la solicitarea procurorilor din New York.

Dec 13, 2022 - 13:21
Dec 13, 2022 - 13:23
Urmărește-ne peGoogle news
Sam Bankman-Fried, fostul CEO al companiei de criptomonede FTX, a fost arestat în Bahamas
Foto: Sam Bankman-Fried

Arestarea lui Sam Bankman-Fried era așteptată de multă vreme. Ea reprezintă prima măsură concretă luată de instituțiile de reglementare a pieței pentru a-i trage la răspundere pe responsabilii de implozia FTX luna trecută.

Înainte de arestare, Sam Bankman-Fried fusese citat pentru a depune mărturie în fața Comisiilor de Finanțe reunite ale celor două Camere ale Congresului, care urma să aibă loc marți, 13 decembrie.

Avocații lui Bankman-Fried au declarat însă că, în noile condiții, clientul lor nu va putea să se prezinte la audiere.

Potrivit New York Times, capetele de acuzare împotriva lui Sam Bankman-Fried, date publicității marți, sunt: fraudă electronică, conspirație pentru fraudă electronică, conspirație și fraudă cu titluri de valoare și spălare de bani.

Un avocat a calculat că, potrivit capetelor de acuzare și directivelor federale în materie de stabilire a pedepsei, Sam Bankman-Fried riscă să primească peste jumătate de milion de ani de închisoare.