Incident rutier: O dubă a Poliței a rămas înțepenită sub un pasaj de cale ferată din Râmnicu Vâlcea

Un incident rutier s-a produs duminică, 9 aprilie, în Râmnicu Vâlcea unde șoferul unei autospeciale de poliție a încercat să treacă pe sub un pasaj de cale ferată și a rămas blocat.

Apr 10, 2023 - 17:04
Apr 10, 2023 - 17:33
Urmărește-ne peGoogle news
Incident rutier: O dubă a Poliței a rămas înțepenită sub un pasaj de cale ferată din Râmnicu Vâlcea
Foto: Captură Video

Imaginile care surprind mai mulți bărbați în timp ce se străduiesc să scoată duba de poliție de sub pasaj au apărut pe rețelele de socializare și au devenit rapid virale, spre deliciul internauților.

Incidentul s-a produs sub Pasajul Cina de pe Strada Dacia din Râmnicu Vâlcea, un loc unde de-a lungul timpului s-au mai înregistrat astfel de situații. Pasaj care de altfel se inundă la fiecare ploaie torențială, când de asemenea, mașinile rămân blocate, dar din cauza apei.

De această dată însă nu apa a fost de vină ci nerespectarea limitei de înălțime de 1,95 metri. Deseori șoferii se lasă păcăliți, convinși că pot trece pe sub acest pasaj rutier și calculează greșit înălțimea autovehiculelor în raport cu grinda care impune restricția.

În imaginile surprinse (video) se văd mai mulți bărbați cățărați practic pe duba Poliției, pentru a crea balans menit să apese pe arcurile de la suspensie, în timp ce mașina merge cu spatele, pentru a ieși de sub grindă. 

Reprezentanții Poliției Județene Vâlcea au explicat cum cum s-a ajuns în această situație și ce măsuri vor fi luate în acest caz.

„În urma apariției în spațiul public a unui video, în care o autospecială de poliție este implicată într-un eveniment rutier, Compartimentul de Relații Publice din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Vâlcea este abilitat să comunice următoarele: la data de 9 aprilie, un polițist din cadrul I.P.J. Vâlcea, în timp ce conducea o autospecială de poliție, aflându-se în timpul serviciului, ar fi lovit cu rampa, bara metalică de la un pasaj de trecere din municipiul Râmnicu Vâlcea. În urma impactului, au rezultat doar pagube materiale. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. În continuare se efectuează verificări, în vederea luării măsurile legale, conform legislației în vigoare”, a menționat purtătoarea de cuvânt a Poliției Județene Vâlcea.

În urmă cu doi ani, în plină pandemie, o ambulanță a Serviciului Județean de Ambulanță Vâlcea a rămas blocată sub același pasaj. Ambulanța nu avea pacient și se îndrepta spre un caz. Circulația în zonă a fost deviată în răstimpul necesar pentru deblocarea ei.

Sursa: Adevărul