Volodimir Zelenski: Nu avem nimic de pierdut în afara propriei noastre libertăţi

În mesajul video transmis, președintele a mai spus că liniile de apărare ucrainene rezistă în fața atacului rusesc, scrie The Guardian, citat de Libertatea.ro.

Mar 3, 2022 - 13:29
Mar 3, 2022 - 13:33
Urmărește-ne peGoogle news
Volodimir Zelenski: Nu avem nimic de pierdut în afara propriei noastre libertăţi
Foto: Volodimir Zelenski

Liniile de apărare ale Ucrainei rezistă în fața atacului rusesc, a declarat joi președintele Volodimir Zelenski, în cea mai nouă înregistrare video dată publicității.

Acesta a adăugat că de la miezul nopții nu a existat niciun răgaz în bombardamentele Moscovei asupra Ucrainei.

"Nu avem nimic de pierdut în afara propriei noastre libertăţi", a spus Zelenski, adăugând că Ucraina este aprovizionată zilnic cu arme de aliaţii săi internaţionali.

La doi ani după ce Ucraina a înregistrat primul său caz de COVID-19, Zelenski a spus: "S-a scurs deja o săptămână de când un alt virus a atacat", referindu-se la invazia rusă.

Potrivit lui Zelenski, faptul că Rusia îşi schimbă tactica şi bombardează civili în oraşe demonstrează că Ucraina a rezistat cu succes în faţa planului iniţial al Moscovei de a clama o victorie rapidă în urma unui asalt terestru.

La o săptămână de la debutul invaziei, Rusia și-a intensificat atacurile asupra orașelor importante din Ucraina.

Forțele rusești au preluat controlul asupra orașului Herson din sud - primul oraș important care a căzut.

În Mariupol, un port strategic în apropiere de granița cu Rusia, autoritățile se tem că sute de persoane au fost ucise de bombardamente.

Kievul rămâne sub controlul guvernului, iar un mare convoi blindat rusesc rămâne, deocamdată, la câteva zeci de kilometri de oraș.

Sursa: Libertatea.ro