Ministrul Apărării de la Chișinău: Planurile militare ale Rusiei nu vizează teritoriul Republicii Moldova

Planurile militare ale Federaţiei Ruse nu vizează teritoriul Republicii Moldova, este un lucru comunicat pe canale oficiale din mai multe surse, a declarat miercuri ministrul moldovean al Apărării, Anatolie Nosatîi, în cadrul unui interviu acordat portalului Agora.md.

Aug 4, 2022 - 06:45
Urmărește-ne peGoogle news
Ministrul Apărării de la Chișinău: Planurile militare ale Rusiei nu vizează teritoriul Republicii Moldova
Foto: Pixabay/ imagine cu caracter ilustrativ

"În prezent, cetăţenii Republicii Moldova trebuie să se simtă în siguranţă. Forţele ruseşti desfăşoară acţiuni de luptă în sud-estul Ucrainei, o distanţă care ne asigură stabilitate", a apreciat Anatolie Nosatîi.

În pofida faptului că exploziile provocate de rachetele ruseşti se mai aud uneori în zonele din sudul ţării, nu există în prezent un pericol iminent privind o eventuală agresiune sau operaţiuni militare pe teritoriul Republicii Moldova, susţine ministrul moldovean al apărării.

"Pe canalele oficiale, din mai multe surse, s-a comunicat că planurile militare ale Federaţiei Ruse nu vizează teritoriul Republicii Moldova", a insistat Anatolie Nosatîi.

Declaraţia sa intervine după ce, în cursul unei vizite recente în România, preşedintele Maia Sandu, care este şi comandant suprem al Forţelor armate, nu a exclus ca războiul din Ucraina să se extindă şi pe teritoriul Republicii Moldova, aminteşte portalul media citat.

"Suntem îngrijoraţi şi admitem toate scenariile, inclusiv cele mai pesimiste şi ne pregătim pentru ele. În situaţia în care Rusia va încerca să atace Republica Moldova, evident că vom cere ajutor", a declarat Maia Sandu, întrebată de jurnaliştii români dacă admite scenariul unui război pe teritoriul Republicii Moldova.