O femeie din Italia a născut la vârsta de 58 de ani

O femeie originară din Ostuni, din provincia Brindisi, Italia, a trăit fericirea de a fi mamă la vârsta de 58 de ani. Ea a născut o fetiță sănătoasă, care cântărește puțin peste 2,3 kilograme, la Spitalul Perrino din Brindisi.

Urmărește-ne peGoogle news
O femeie din Italia a născut la vârsta de 58 de ani
Foto: Unsplash/ Imagine cu caracter ilustrativ

Sarcina femeii a fost posibilă în urma unei inseminări artificiale.

Am putut duce această sarcină aproape până în luna a noua, în cel mai bun mod posibil. Mama și bebelușul se simt bine. Evenimentul este și mai inedit, dacă ne gândim că mama are 58 de ani.

Și totul a mers foarte bine”, a explicat șeful secției de Ginecologie, Paolo Amoruso, care a monitorizat-o pe femeie pe toată durata sarcinii.

Femeia de 58 de ani și soțul ei au încercat în toate modurile posibile să aibă un copil până la această vârstă, dar nu au reușit. În cele din urmă, cuplul a decis să apeleze la procedura de înseminare artificială.

Italia și-a adjudecat, în urmă cu câțiva ani, locul întâi în Europa în ce privește femeile care devin mame pentru prima dată după 40 de ani. Femeile tinere care aleg să nască un copil înainte de această vârstă sunt tot mai puține.

Celălalt element de evidențiat pentru a explica nașterea record din Brindisi este faptul că Italia este, conform Eurostat, țara cu cea mai scăzută rată a mamelor tinere, adică sub 20 de ani, scrie știridiaspora.ro, citat de Gândul.ro.

Soțul proaspetei mămici are 63 de ani.

Nu este prima dată când în spitalul Perrino sunt internate mame care au vârsta peste media obișnuită.

În urmă cu doi ani, o femeie de 56 de ani a adus pe lume un bebeluș.