Un virus transmis de căpușe se răspândește în Europa - Țările cele mai afectate

Virusul Alongshan (ALSV) a fost găsit în căpuşe în Finlanda, Franţa, Rusia, Elveţia şi acum în Germania, a confirmat Centrul pentru medicina de călătorie (CRM) din Dusseldorf, relatează DPA.

Iul 30, 2023 - 09:12
Urmărește-ne peGoogle news
Un virus transmis de căpușe se răspândește în Europa - Țările cele mai afectate
Foto: Pixabay/ Imagine cu caracter ilustrativ

Dovezi ale transmiterii ALSV prin intermediul căpuşelor la animale sălbatice, cum ar fi căprioarele, au fost găsite de cercetătorii de la Universitatea de Medicină Veterinară (TIHO) din Hanovra, în landul Saxonia Inferioară din nord-vestul Germaniei.

„Zonele de distribuţie ale multor specii de căpuşe indigene s-au extins semnificativ în ultimii ani. Iernile blânde şi verile mai calde din ultima vreme sunt în beneficiul arahnidelor”, a declarat directorul ştiinţific al CRM, Tomas Jelinek.

Virusul Alongshan (ALSV) a fost descoperit în urmă cu șase ani în China și până acum nu a fost legat de nicio boală gravă la oameni.

Potrivit cercetătorilor, ALSV nu este asociat în prezent cu nimic mai grav decât simptome asemănătoare gripei.

Cea mai frecventă boală transmisă de căpuşe în Europa este boala Lyme, care poate fi tratată cu antibiotice în stadii incipiente. Meningoencefalita timpurie de vară (FSME) este, de asemenea, deosebit de răspândită în multe zone, dar poate fi prevenită prin vaccinare.

Sursa: Libertatea.ro