Marcel Ciolacu merge în Egipt, după ce 103 români au fost evacuați din Fâșia Gaza

Premierul Marcel Ciolacu se află într-o vizită oficială în Egipt.

Noi 8, 2023 - 10:29
Urmărește-ne peGoogle news
Marcel Ciolacu merge în Egipt, după ce 103 români au fost evacuați din Fâșia Gaza
Foto: Marcel Ciolacu / Facebook

Premierul Marcel Ciolacu merge miercuri în Egipt, au precizat surse guvernamentale.

Deplasarea are loc în contextul în care Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că 103 cetăţeni români din Fâşia Gaza şi membri de familie ai acestora au primit, în cursul nopţii de luni spre marţi, permisiunea de a tranzita punctul de trecere a frontierei de la Rafah şi de a intra pe teritoriul Republicii Arabe Egipt.

Potrivit MAE, aceştia au fost informaţi de reprezentanţii Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah referitor la procedură, iar evacuarea lor în Egipt s-a realizat pe parcursul zilei de marţi, cu respectarea tuturor procedurilor specifice impuse.

"În vederea preluării persoanelor evacuate, echipele consulare mobile din cadrul Unităţii de Reacţie Rapidă a Celulei de Criză MAE vor acorda sprijinul necesar în punctul de trecere a frontierei Rafah, pentru evacuarea rapidă a cetăţenilor români, respectiv asistenţa consulară specifică. Ulterior, cetăţenii români şi familiile acestora vor fi preluaţi de reprezentanţii Ambasadei României în Republica Arabă Egipt şi cele două echipe mobile, care îi vor însoţi până la Cairo, de unde vor ajunge în România cu o cursă aeriană specială", anunţa MAE marţi.

Prin intermediul misiunilor diplomatice din Cairo și Tel Aviv, Celula de Criză Interinstituțională continuă dialogul cu autoritățile egiptene și israeliene în scopul finalizării operațiunilor de evacuare pentru ceilalți cetățeni români și membrii familiilor lor, care au solicitat asistență și se află încă în Fâșia Gaza, conform informațiilor furnizate de Ministerul Afacerilor Externe.

Sursa: DCNews