Iași: Un șofer cu alcoolemie de 1,16 la mie s-a urcat la volan de față cu polițiștii și a plecat

Șoferul unui bolid de lux, surprins la volan cu o alcoolemie de dosar penal, s-a urcat din nou în mașină, sub ochii patrulei de polițiști și a plecat.

Oct 18, 2023 - 11:44
Urmărește-ne peGoogle news
Iași: Un șofer cu alcoolemie de 1,16 la mie s-a urcat la volan de față cu polițiștii și a plecat
Imagine cu caracter ilustrativ

Bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, însă a refuzat să meargă la recoltare de probe biologice. Când a aflat că are dosar penal s-a urcat la volan și a plecat, însă a fost din nou oprit în trafic, potrivit BZI.

„Polițiștii au procedat la oprirea autoturismului și, întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat alcoolscopic, rezultând o alcoolemie de 1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, acesta a fost testat și cu aparatul drug test. În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise. Acesta a refuzat recoltarea de probe biologice”, a precizat Adina Ciobanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.