ANAF scoate la licitație imobile din Sinaia evaluate la peste 1 milion de lei aparținând prințului Paul

ANAF scoate la licitație proprietățile lui Paul Philippe al României. Este vorba de un apartament aflat în Sinaia, care ar valora peste un milion de lei.

Oct 3, 2023 - 22:02
Urmărește-ne peGoogle news
ANAF scoate la licitație imobile din Sinaia evaluate la peste 1 milion de lei aparținând prințului Paul
Foto: Creative Commons Attribution-Share Alike 2.0 Generic

Fiscul vrea să vândă prin licitație un ansamblu de bunuri imobile evaluate la 1,2 milioane lei (exclusiv TVA), acesta fiind și prețul de pornire. Pe lista imobilelor este un apartament cu o suprafață de 303 mp în Sinaia. În plus, este vorba și despre terenul aferent (o cotă de 110/157) în suprafață de 156 mp.

Prințul Paul, 72 ani, a fost condamnat în decembrie 2020 la 3 ani și 4 luni închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor de cumpărare de influență si complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice în dosarul retrocedărilor ilegale a fermei Băneasa și a Pădurii Snagov.

Paul al României a fost dat în urmărire internațională după ce polițiștii nu l-au găsit la reședința lui, din centrul Capitalei. Înalta Curte de Casație și Justiție a dat în decembrie 2020 verdictul final în dosarul Ferma Băneasa: Remus Truică a fost condamnat la șapte ani de închisoare, israelienii Benjamin Steinmetz și Tal Silberstein au primit câte cinci ani de închisoare, iar Paul al României – trei ani și patru luni. De asemenea, jurnalistul Dan Andronic a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare.