Analizele realizate de medicii legiști arată că fostul polițist care a ucis cu mașina o femeie în Popești Leordeni era băut, dar nu și drogat

Colonelul de poliție în rezervă Constantin Păun, autorul accidentului din Popești Leordeni în urma căreia o femei a decedat era băut, dar nu și drogat au arătat analizele realizate de medicii legiști.

Sep 6, 2023 - 21:37
Urmărește-ne peGoogle news
Analizele realizate de medicii legiști arată că fostul polițist care a ucis cu mașina o femeie în Popești Leordeni era băut, dar nu și drogat
Foto: Observatornews.ro

„În cazul privind accidentul rutier din data de 02 septembrie a.c., produs pe strada Unirii, din localitatea Popești Leordeni, soldat cu decesul unei persoane și rănirea altei victime, facem precizarea că, în urma recoltării de mostre biologice, în vederea stabilirii prezenței în organism a consumului de alcool și substanțe psihoactive, precizăm faptul că, Buletinul de Analiză Toxicologică, emis de Institutul de Medicină Legală Mina Minovici București, a indicat o valoare pozitivă la consumul de alcool și o valoare negativă la consumul de substanțe psihoactive”, se arată într-un comunicat al polițiștilor.

Reamintim că în ziua în care a fost ucisă, femeia călcată cu mașina de colonelul Păun își serba ziua de naștere și ieșise până la poartă să ia un tort pentru aniversare. În acel moment a apărut autovehiculul condus de ofițer. Acesta a prins-o pe victimă între mașina sa și o alta, strivind-o, iar ulterior femeia a murit la spital. Martorii au relatat că, după ce s-a dat jos de la volan, ofițerul era incoerent. Ajunși la fața locului, polițiștii l-au verificat pe autorul accidentului dacă a consumat alcool și droguri, iar ambele teste au ieșit pozitive. Ulterior, șoferului i-au fost luate probe de sânge pentru o testare certificată.

Constantin Păun va fi judecat după „Legea Anastasia“, conform căreia şoferii care se urcă băuți, drogați sau fără permis la volan și provoacă un accident cu victime ajung direct la închisoare nemaifiind posibilă suspendarea pedepsei.

Sursa: Adevărul