Politistii au găsit 30 de kilograme de droguri „Cristal” în mașina unor presupuși traficanți în Brăila - Substanțele erau ascunse în roata de rezervă

Politistii au oprit în trafic trei persoane, în județul Brăila, iar la control au găsit 30 kilograme drog de mare risc 3-CMC (20 de kilograme ascunse în interiorul roții de rezervă a autoturismului, iar 10 sub scaunul șoferului).

Sep 2, 2023 - 20:29
Urmărește-ne peGoogle news
Politistii au găsit 30 de kilograme de droguri „Cristal” în mașina unor presupuși traficanți în Brăila - Substanțele erau ascunse în roata de rezervă
Foto: DIICOT

Ulterior, procurorii DIICOT Galați i-au reținut pentru acuzații de introducere în țară de droguri de mare risc și trafic de droguri de mare risc, potrivit unui comunicat al instituției.

Cele trei persoane au fost oprite în trafic în județul Brăila, iar la control a fost găsită și ridicată cantitatea de 30 kilograme drog de mare risc 3-CMC (20 de kilograme au fost ascunse în interiorul roții de rezervă a autoturismului, iar 10 sub scaunul șpferului).

Valoarea de piață a acestei cantității de drog de mare risc, ce urma să fie comercializată, în județele Galați și Brăila, este de aproximativ 600.000 de euro.

Substanța 3-CMC, cu denumirea stradală CRISTAL, a fost introdusă în categoria drogurilor de mare risc printr-o modificare legislativă din martie 2023, dată până la care era încadrată ca substanță psihoactivă.

Procurorii vor cere arestarea preventivă a inculpaților pentru o perioadă de 30 de zile.