Mihail Sadoveanu, polițistul de frontieră care a făcut captura uriașă din Vama Bechet: „Comprimate în valoare de 3 milioane de euro”

Poliția de Frontieră a publicat o fotografie cu cel care a făcut captura uriașă din Vama Bechet.

Aug 31, 2023 - 19:22
Urmărește-ne peGoogle news
Mihail Sadoveanu, polițistul de frontieră care a făcut captura uriașă din Vama Bechet: „Comprimate în valoare de 3 milioane de euro”
Foto: Poliţia de Frontieră Română / Facebook

Poliția de Frontieră a publicat o fotografie cu polițistul care a făcut captura uriașă din Vama Bechet, descoperind comprimate cu droguri de risc în valoare de peste 3 milioane de euro.

"Și-a dat “majoratul” ca polițist de frontieră cu o captură de comprimate conținând o substanță activă din categoria drogurilor de risc, în valoare de peste 3 milioane de euro, Mihail Sadoveanu. Și nu ne referim la celebrul scriitor, ci la colegul nostru, în vârstă de 39 de ani, absolvent al Școlii de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră “Avram Iancu” din Oradea.

După ce timp de doi ani a lucrat ca agent operativ la Punctul de Trecere a Frontierei Orșova, de 16 ani îşi desfăşoară activitatea în Punctul de Trecere a Frontierei Bechet, ca poliţist de frontieră în linia I de control. De-a lungul anilor, colegul nostru a avut numeroase descoperiri relevante care îl prezintă ca pe un profesionist de excepţie. Cele mai semnificative rezultate au fost pe linie de infracționalitate transfrontalieră, respectiv contrabandă cu țigări, trafic ilicit de substanțe dopante cu grad de mare risc și migrație ilegală.

În semn de apreciere pentru meritele sale remarcabile - capturi de droguri şi de ţigări de contrabandă, Mihail a fost premiat, în anul 2012, cu Medalia Națională pentru Merit de către președintele României, iar în anul 2018 a primit Placheta de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne.

Că este un polițist de frontieră foarte bun, deosebit de bine pregătit profesional și care își face treaba cu responsabilitate, știm deja. Dar hai să vă spunem şi “isprăvile” lui de anul acesta. Încă din prima lună a anului, a descoperit o cantitate impresionantă de țigări de contrabandă, ascunse prin metoda capac, în valoare de aproximativ 8.000.000 lei. Iar zilele trecute, a dat din nou dovadă de profesionalism, descoperind, la intrarea în ţară, într-un automarfar care, în acte, transporta semințe de floarea soarelui, o cantitate impresionantă de medicamente conţinând substanţă activă din categoria drogurilor de risc.

A știut că ceva nu este în regulă, iar flerul nu l-a păcălit nici de data aceasta. În momentul prezentării la control, polițistul de frontieră a observat că șoferul automarfarului, cetățean bulgar, avea o atitudine neobișnuită, era foarte agitat, tremura, susținând că este din cauza oboselii.

Conform documentelor, ansamblul rutier ar fi transportat semințe de floarea soarelui și cilindri, pe ruta Grecia-Suedia, însă, la verificarea atentă, colegul nostru a observat nişte modificări. Când a deschis compartimentul de marfă, nu mică i-a fost mirarea să vadă că, printre mărfurile transportate conform documentelor, se aflau nu mai puţin de 11 cutii din carton cu folii de comprimate ce conțineau o substanță din categoria drogurilor de risc.

Întrebat despre bunurile descoperite, șoferul a recunoscut, în cele din urmă, că îi aparțin. Valoarea totală a acestora a fost estimată la peste 3.000.000 euro, iar întreaga cantitate a fost indisponibilizată de către polițiștii de frontieră. Felicitări, Mihail! Felicitări echipei Punctului de Trecere a Frontierei Bechet!", se arată într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Poliției de Frontieră.

Sursa: DCNews