Anchetatorii au o nouă pistă în cazul morții omului de afaceri Ioan Crișan

Anchetatorii care încearcă să facă lumină în cazul asasinării omului de afaceri arădean Ioan Crișan, ucis în 29 mai 2021, după ce persoane rămase necunoscute i-au montat o bombă sub mașină, iau în calcul o nouă ipoteză după ce pistele principale pe care s-a mers până acum nu au condus la niciun rezultat.

Aug 14, 2023 - 10:39
Urmărește-ne peGoogle news
Anchetatorii au o nouă pistă în cazul morții omului de afaceri Ioan Crișan
Foto: ISU Arad

Asasinarea omului de afaceri Ioan Crișan reprezintă unul dintre cele mai importante dosare aflate pe masa procurorilor Parchetului Înaltei Curți de Casație și Justiție. La doi ani de la crimă, cazul nu a fost rezolvat. Imediat după ce mașina de teren a omului de afaceri a explodat, anchetatorii au căutat să afle cine ar fi fost motivat să-l elimine de Ioan Crișan.

Deși era considerat drept un afacerist lipsit de scrupule, nu s-a putut stabili un suspect din cercul lui de afaceri care ar fi avut vreun interes ori vreun motiv de răzbunare, în condițiile în care arădeanul deținea o fermă piscicolă, unde creștea o specie de somn african, numită clarias.

Potrivit unor surse judiciare, primele indicii au avut legătură cu persoanele care au comis crima, despre care se presupune că sunt de origine sârbă, în condițiile în care bomba, care a fost încărcată cu aproximativ un kilogram de praf de pușcă, ar fi avut o capsă de producție militară.

Mai mult, anchetatorii au luat în calcul o presupusă implicare a lui Crișan în traficul cu țigări și chiar s-a speculat că acesta ar fi oferit informații care ar fi condus la capturarea unui transport de țigări de contrabandă, în localitatea Mândruloc, cu cinci zile înainte să fie omorât. Dar nici această pistă nu a făcut lumină în acest caz.

Acum anchetatorii au altă ipoteză. Procurorii verifică dacă nu cumva Ioan Crișan a fost victima unei crime pasionale, iar moartea acestuia a fost comandată de o femeie rănită în dragoste, scrie Gandul. După moartea omului de afaceri, presa a relatat faptul că bărbatul avea o amantă care se ocupa de ferma de pește. Familia lui Crișan ar fi știut despre existența acestei relații paralele, iar între soție și amantă exista o rivalitate de moarte. În acest sens, văduva afaceristului a angajat o firmă de pază ai cărei angajați au avut grijă ca, în ziua înmormântării, amanta să nu poată intra în curtea cimitirului.