60 de cetățeni străini, depistați în tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat

Poliţiştii de frontieră din cadrul punctelor de trecere a frontierei Nădlac II şi Borș II, împreună cu cei din cadrul sectoarelor Poliției de Frontieră Nădlac şi Turnu au depistat, ascunși în două automarfare, respectiv pe jos, șaizeci de cetăţeni din diverse state care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria. Doar într-unul dintre ansamblurile rutiere au fost descoperite ascunse 43 de persoane.

Iul 12, 2023 - 15:52
Urmărește-ne peGoogle news
60 de cetățeni străini, depistați în tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat
Foto: Poliția de Frontieră

Azi dimineață, în jurul orei 06:30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc. Bărbatul conducea un ansamblu rutier înmatriculat în Turcia şi transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, metal pe ruta Turcia-Germania.

În baza profilului de risc s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit al mijlocului de transport în urma căruia polițiștii de frontieră au descoperit, în compartimentul pentru marfă, ascunşi printre bunurile transportate, patruzeci și trei de cetățeni străini.

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului poliţiei de frontieră pentru cercetări. În cadrul verificărilor, colegii noștri au stabilit că persoanele sunt cetățeni din diverse state (Siria, Irak, Turcia și Maroc), intrați legal în România în baza documentelor personale.

Și polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș II au efectuat, pe sensul de ieșire din țară, controlul specific asupra unui automarfar, condus de un cetățean român, ce se deplasa pe ruta România – Ungaria. Astfel, au fost descoperiți, ascunși în compartimentul destinat transportului de marfă, nouă cetățeni din diverse state (Eritreea, Pakistan, Etiopia, Sri Lanka, Irak și Bangladesh), majoritatea fiind intrați legal în țara noastră, alții fiind solicitanți de azil.

 Tot în această dimineață, în jurul orei 04:00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac, în cadrul acţiunilor specifice de supraveghere a frontierei de stat, au observat, la aproximativ 50 de metri de linia de frontieră, patru persoane care se deplasau pe jos. Deoarece acestea nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul instituţiei pentru efectuarea verificărilor.  În urma cercetărilor s-a stabilit că persoanele în cauză sunt cetățeni din Sri Lanka și India, cu vârste curpinse între 26 și 41 de ani, intrați legal în România.

Acţiuni similare s-au desfăşurat și la Sectorul Poliţiei de Frontieră Turnu, unde polițiștii de frontieră au depistat, pe timpul executării misiunilor specifice, în apropierea liniei de frontieră, patru cetățeni străini care se deplasau pe jos cu intenția de a trece frontiera ilegal în Ungaria. În urma cercetărilor s-a stabilit că sunt cetățeni din Sri Lanka și Bangladesh, având vârste între 26 și 31 de ani, fiind intrați în mod legal în țara noastră.

Având în vedere aspectele constatate, poliţiştii de frontieră au demarat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru șoferi și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii depistați ascunși în mijloace de transport, respectiv pe jos, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale care se impun.