Un polițist de penitenciar a fost amenințat cu moartea de un deținut: „Când te prind, ascultă tu la mine, te iau și te sugrum”

Un deținut al Penitenciarului de Maximă Siguranță Aiud a fost trimis în judecată pentru ultraj, după ce a amenințat cu moartea un polițist de penitenciar.

Urmărește-ne peGoogle news
Un polițist de penitenciar a fost amenințat cu moartea de un deținut: „Când te prind, ascultă tu la mine, te iau și te sugrum”
Foto: Unsplash/ imagine cu caracter ilustrativ

Fapta s-a petrecut în prima lună a anului 2021, iar după mai bine de un an, în 29 noiembrie 2022, dosarul deținutului a trecut de stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară, potrivit alba24.ro.

„În actul de sesizare s-a reţinut că, în data de 12.01.2021, în jurul orei 13.30, în timp ce se afla în Penitenciarul Aiud, în camera de cazare E1.21, inculpatul a ameninţat-o cu moartea, în mod nemijlocit, pe persoana vătămată, ofițer de politie penitenciară, în timp ce îşi exercita atribuțiile de serviciu, spunându-i „Când te prind, ascultă tu la mine, că te iau și te sugrum, măi fraiere, că nu am mandat cu tine, dă-te-n familia mă-tii……Vai, când te prind în mâinile mele, treaba ta!”, scrie sursa citată.

Nu este singurul caz înregistrat în acest caz. În luna iunie a acestui an, un polițist, nu se știe dacă este vorba despre același, a fost amenințat de un deținut. Și acesta din urmă a fost trimis în judecată pentru ultraj.

În data de 9 noiembrie 2022, dosarul a trecut de stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară. De asemenea motivarea a fost făcută publică fiind disponibilă pe portalul rejust.ro.

”În actul de sesizare s-a reţinut că, în data de 08.06.2022, în jurul orei 12.30, în timp ce se afla în Penitenciarul Aiud, în camera de cazare E1.25, inculpatul a ameninţat-o cu moartea, în mod nemijlocit, pe persoana vătămată, agent principal de poliţie penitenciară, în timp ce îşi exercita atribuțiile de serviciu, spunându-i:

„M-am jurat pe sfânta cruce a lui tata dacă tu sau oricine mai scapi de mâna mea fără un ciob în gât sau fără un par în cap, oricând la orice oră, nu pot acuma, nu pot mâine, nu pot poimâine, dacă pot peste o lună, două, trei, când știi tu că sunt ok, când ai trecut pe lângă mine te-ai trezit ori cu un cuţit ori cu un pumn în cap”, amenințare de natură a crea o stare de temere”, se arată în motivarea instanței.

Sursa: Național