Pentru a reduce interacțiunea cu urșii, turiștii care vin la Lacul Sfânta Ana nu mai au voie să aibă bagaje la ei

Turiştii care vizitează Lacul Sfânta Ana nu vor mai avea voie să aibă bagaje la ei. Cei care vor încălca această regulă vor fi sancţionaţi şi li se va retrage dreptul de a sta în locaţie.

Iul 4, 2023 - 11:55
Urmărește-ne peGoogle news
Pentru a reduce interacțiunea cu urșii, turiștii care vin la Lacul Sfânta Ana nu mai au voie să aibă bagaje la ei
Foto: Pro Szent Anna / Facebook

"DRAGI VIZITATORI!

Din cauza comportamentului iresponsabil al unora, în vederea evitării repetării acestor situații de astăzi coborârea la Lacul Sfânta Ana cu bagaje este strict interzisă. Cei care doresc să viziteze în acest mod vor fi îndrumați de catre angajații administrației să lase bagajele în mașină. Celor care nu vor respecta regula interdicției de picnic li se va retrage dreptul de a mai sta în locație și vor fi sancționați conform prevederilor legii picnicului - Legea 52/2012.Vă reamintim că în perimetrul craterelor singura locație desemnată picnicului este zona verde aflat la vest de parcare unde se poate face foc și sunt amplasate mese cu bănci", se arată într-o postare pe pagina de Facebook Pro Szent Anna.

"Ştim foarte bine că hrănirea urşilor reprezintă o problemă imensă atât pentru urs, cât şi pentru siguranţa omului şi pentru a evita aceste două situaţii, deci să avem urs care se habituează, care se hrăneşte şi începe să caute mâncare de origine umană şi pentru a proteja vizitatorii de la Sfânta Ana, am luat decizia ca să nu mai permitem nici măcar situaţiile acestea de a se duce cu bagaje mari în apropierea lacului. Deci, avem o zonă desemnată pentru picnic unde se permite şi aprinderea focului, dacă e nevoie. Jos, la lac, dacă ai venit cu un sandviş, dacă serveşti un kurtoskalak nu-i o problemă, dar să vii cu bagaje, să te întinzi la picnic, să stai acolo cu orele... Există riscul, una la mână, dacă respectivii sunt inconştienţi, vor pune mâncare pentru urs, din milă sau din alte motive, ca să facă o fotografie senzaţională, există posibilitatea să se expună riscului şi după aceea să expună mii de vizitatori la acelaşi risc. Deci sunt foarte supărat, în esenţă consider că este tentativă de omor, din inconştienţă", a afirmat Dósa Elek Levente, Directorul Asociaţiei Pro Sfânta Ana

Sursa: DCNews