Bilanț la sfârșitul mandatului de ministru al Afacerilor Interne, al lui Lucian Bode - Acesta va ocupa funcția de vicepreședinte al Camerei Deputaților

Lucian Bode a transmis un mesaj, urmând să-i ia locul lui Florin Roman la Camera Deputaților.

Iun 14, 2023 - 19:37
Urmărește-ne peGoogle news
Bilanț la sfârșitul mandatului de ministru al Afacerilor Interne, al lui Lucian Bode - Acesta va ocupa funcția de vicepreședinte al Camerei Deputaților
Foto: Lucian Bode/ Facebook

"Am prezentat astăzi un scurt bilanț al celor doi ani și jumătate de mandat în fruntea Ministerului Afacerilor Interne. A fost o onoare pentru mine, dar și o mare provocare de a gestiona unul dintre cele mai complexe portofolii ca atribuții și responsabilități din Guvernul României, Ministerul Afacerilor Interne fiind, în opinia mea, cel mai important minister pe timp de pace. Am avut alături de mine o echipă formată din profesioniști împreună cu care am reușit să inițiez și să finalizez proiecte importante de dezvoltare și modernizare instituțională.

Mi-am asumat preluarea mandatului de ministru al Afacerilor Interne într-un context național și internațional deloc ușor, plin de provocări neobișnuite la scară istorică, precum pandemia și războiul la frontierele țării. Eforturile noastre ca echipă s-au concentrat pe atingerea a trei deziderate: mai multă securitate, mai multă siguranță, respectiv servicii publice de calitate pentru cetățean. Le mulțumesc tuturor angajaților MAI pentru modul profesionist în care și-au desfășurat misiunile și tuturor celor care m-au susținut pe acest drum.

Dezvoltarea instituțională trebuie să continue pentru a câștiga și pe mai departe încrederea cetățenilor în această instituție fundamentală în arhitectura de securitate a statului român", a scris Lucian Bode pe Facebook.