Situație alarmantă la Oradea - Locuitorii au primit RO-Alert de șerpi: „Închideți ușile și geamurile!”

Localnicii din Oradea au primit mesaje RO ALERT că orașul e invadat de șerpi. ”Închideți ușile și geamurile!” li s-a transmis orădenilor, după ce numărul sesizărilor legate de apariția reptilelor a crescut îngrijorător.

Iun 7, 2023 - 22:28
Urmărește-ne peGoogle news
Situație alarmantă la Oradea - Locuitorii au primit RO-Alert de șerpi: „Închideți ușile și geamurile!”
Foto: Captură Video

Unii au chiar și un metru jumătate și au fost văzuți prin parcuri sau pe alei, însă trebuie reținut că șerpii sunt protejați de lege. Specialiștii le transmit oamenilor că nu au de ce să se teamă. Mai mult, cine ucide un astfel de șarpe poate fi amendat cu 5.000 de lei, potrivit observatornews.ro.

”Spre deosebire de anii anterior, într-adevăr, s-au înmulţi numărul de sesizări cu privire la existenţa unor şerpi în anumite zone în Oradea, dar şi în judeţ. Şerpii, ca şi specie, e specie protejată. În cazul în care se identifică astfel de specii aceştia sunt relocaţi în zone naturale, dar ferite cetăţenilor”, au transmis specialiștii.

O prezență sporită a șerpilor a fost semnalată și în alte zone ale țării, cum ar fi sud-vestul țării, cu județe precum Mehedinți și Caraș Severin, unde se găsesc și numeroase vipere.

În România trăiesc 10 specii de șerpi, dar doar 3 sunt veninoase: vipera cu corn, de munte și de stepă. În cazul nefericit în care cineva e mușcat de o viperă e important să curețe rana și să sune la 112 și cumva ar trebui ajuns la medic pentru a primi ser antiviperin.