Victor Ionescu, unul dintre cei mai apreciați jurnaliști de politică externă, a murit la vârsta de 74 de ani

Victor Ionescu, istoric și analist politic, a lucrat decenii la rând la televiziunea publică și a realizat emisiuni de actualitate internațională, conform TVR.

Iun 7, 2023 - 22:31
Urmărește-ne peGoogle news
Victor Ionescu, unul dintre cei mai apreciați jurnaliști de politică externă, a murit la vârsta de 74 de ani
Foto: Captură Video

Acesta a format tineri jurnaliști în domeniul afacerilor externe.

În 1972, Victor Ionescu a absolvit Facultatea de Istorie din cadrul Universităţii Bucureşti și se pregătea să intre în cercetare. Totuși, destinul a avut alt plan pentru el și a susținut concursul de intrare în echipa ştirilor externe cu unul dintre cei mai exigenţi profesionişti din presa vremii: Eugen Preda.

Victor Ionescu s-a remarcat în timpul „Revoluției în direct“ 1989, când a transmis din studioul 4 al TVR. El a citit în acele zile un apel pentru apărarea Televiziunii Libere Române şi a Radioului Public. S-au mai aflat în acele zile de decembrie 1989 în studioul TVR și alte nume cunoscute din presă, precum Teodor Brateș, artiști, precum Ion Caramitru sau Sergiu Nicolaescu, sau politicieni, cel mai cunoscut fiind Ion Iliescu.

„Televiziunea este atacată din toate direcțiile. Facem din nou un apel la dumneavoastră să sprijiniți salvarea acestei instituții vitale pentru mersul înainte al democrației în România“, spunea Victor Ionescu în zilele Revoluției din decembrie 1989.