Respins la proba practică pentru permisul de conducere, un bărbat a dat în judecată examinatorul auto și a câștigat

Bărbatul, posesor de permis de conducere, a urmat orele de curs aferente pentru categoria CE și s-a înscris la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCÎV) Botoșani pentru examinare, iar după proba teoretică a urmat cea practică, conform Monitorul de Botoșani.

Mar 14, 2023 - 00:24
Mar 14, 2023 - 00:26
Urmărește-ne peGoogle news
Respins la proba practică pentru permisul de conducere, un bărbat a dat în judecată examinatorul auto și a câștigat
Imagine cu caracter ilustrativ

După 35 de minute, examinatorul a întrerupt proba și l-a declarat respins invocând greșeli pe care bărbatul susține că nu le-a comis.

Nemulțumit de rezultat, bărbatul a contestat rezultatul la SPCRPCÎV Botoșani, iar conducerea a vizualizat înregistrarea video a probei practice și a transmis că „au fost identificate diferenţe între greşelile comise de candidat şi cele consemnate de examinator pe anexa de examinare”.

Astfel, conducerea SPCRPCÎV Botoșani a anulat proba practică și i-a oferit posibilitatea bărbatului să susțină o nouă probă practică într-un interval de 30 zile.

Dar nici acest rezultat nu l-a mulțumit pe botoșănean, așa că acesta a mers în instanță cerând Tribunalului Botoșani să constate că rezultatul probei practice este diferit de cel acordat de către examinator şi pe cale de consecinţă să oblige instituţia la eliberarea permisului de conducere categoria CE.

Judecătorii i-au dat dreptate bărbatului, dar nu în totalitate. La proces, reprezentanții SPCRPCÎV Botoșani au invocat că bărbatul ar fi depășit punctajul maxim de penalizare (20 puncte) și de asta ar fi fost declarat respins înaintea expirării timpului aferent susținerii probei, care trebuia să fie, potrivit legii, minimum 45 de minute. dreptate botoșăneanului.

Astfel, instanța nu a dispus emiterea permisului de conducere, ci continuarea examinării cu încă cel puțin 10 minute. În plus, SPCRPCÎV Botoșani trebuie să plătească cheltuielie de judecată, în valoare de 1.835 de lei.

Sursa: Știrile ProTV