Cel mai modern tanc al armatei SUA, a fost prezentat oficial

Compania americană General Dynamics Land Systems a prezentat oficial primul prototip al viitorului tanc al armatei, AbramsX.

Oct 11, 2022 - 12:27
Oct 11, 2022 - 17:40
Urmărește-ne peGoogle news
Cel mai modern tanc al armatei SUA, a fost prezentat oficial
Foto: Global Defense Insight / Twitter

Potrivit companiei, noul tanc va folosi un sistem de propulsie hibrid diesel-electric, care va duce la o economie de combustibil de 50%. Sistemul hibrid va permite, de asemenea, ca AbramsX să funcționeze silențios atunci când stă la ralanti și, eventual, pentru perioade scurte de timp la viteză redusă, ceea ce ar oferi un avantaj tactic uriaș.

AbramsX va fi mai ușor și va avea un echipaj format din trei persoane. Tancul va dispune și de o versiune fără echipaj și de capabilități bazate pe inteligență artificială.

Turela tancului AbramsX a fost reproiectată, fiind cu totul diferită de cea a generaţiei M1 Abrams. Acum, turela dispune de mai multe sisteme de camere şi ochire electro-optice și de o stație de armament controlată de la distanță - cu un tun de 30 mm. De asemenea, dispune de un nou tun de 120 mm, derivat din XM360, potrivit defenseromania.ro

Tancul este echipat și cu un sistem de protecţie activ Trophy APS (Active Protection System), care este complet integrat în turelă.

Sursa: ziare.com