Un adjunct al șerifului din California a fost împușcat mortal

Darnell Calhoun, adjunctul șerifului din comitatul Riverside, a fost împușcat mortal, vineri după-amiază, în orașul Lake Elsinore, statul California, SUA, au anunțat autoritățile locale, citate de ABC News.

Ian 14, 2023 - 11:52
Urmărește-ne peGoogle news
Un adjunct al șerifului din California a fost împușcat mortal
Foto: Pixabay/ Imagine cu caracter ilustrativ

Omul legii a fost transportat în stare gravă la spital, unde s-a constatat decesul. Nu este clară cauza care a dus la atacul armat asupra lui Darnell Calhoun, nici dacă atacatorul a fost rănit.

Potrivit poliției, principalul suspect în acest caz a fost arestat. Lacul Elsinore se află la aproximativ 88 de kilometri sud-est de centrul orașului Los Angeles.

Tragicul incident vine la doar două săptămâni după ce un alt adjunct din acest departament a fost ucis în timpul serviciului.

Adjunctul șerifului, Isaiah Cordero, în vârstă de 32 de ani, a fost împușcat mortal pe 29 decembrie în timpul unei opriri de trafic în orașul Jurupa Valley, la est de Los Angeles.

Isaiah Cordero oprise o camionetă, iar șoferul, William Shae McKay, în vârstă de 44 de ani, l-a împușcat pe adjunct când se apropia de vehicul. Oamenii legii l-au urmărit pe McKay de-a lungul autostrăzilor din două state, în final suspectul fiind împușcat mortal într-un schimb de focuri.

Șeriful din comitatul Riverside, Chad Bianco, și familia lui Cordero au cerut demisia unui judecător din California de Sud, care a permis eliberarea lui McKay din arest pe cauțiune, în ciuda istoricului său penal îndelungat.

Șeriful a spus că McKay a fost condamnat pentru o infracțiune „grevă” în 2021, care ar fi trebuit să-l trimită în închisoare de stat timp de cel puțin 25 de ani, dar judecătorul i-a stabilit o cauțiune, permițând eliberarea sa.

Sursa: Libertatea.ro