Tânăr de 18 ani, căutat de pompieri, după ce a sărit în râul Moldova, pentru a-și salva sora de la înec

Pompierii au anunțat că intervin sâmbătă, 2 iulie, pentru găsirea unui tânăr de 18 ani care ar fi intrat în râul Moldova și nu a mai ieșit. Acesta sărise în apă pentru a-și salva sora de la înec.

Iul 2, 2022 - 18:07
Urmărește-ne peGoogle news
Tânăr de 18 ani, căutat de pompieri, după ce a sărit în râul Moldova, pentru a-și salva sora de la înec
Foto: ISU Bucovina Suceava/ Imagine cu caracter ilustrativ

În urmă cu trei zile, un alt tânăr a murit înecat în apele acestui râu.

Sora tânărului căutat, în vârstă de 17 ani, a alunecat în apele râului Moldova, în judeţul Neamţ, unde se afla la scăldat.

Ea a fost scoasă din apă de oamenii aflaţi în zonă, până la sosirea echipajelor de intervenţie, şi a fost resuscitată. Fratele ei, care a sărit după ea în apă, este căutat de pompieri cu o barcă.

Pompierii au fost solicitaţi, sâmbătă după-amiază, printr-un apel la 112, să intervină pentru căutarea a două persoane în râul Moldova, în comuna Horia.

Acolo s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului Roman cu o autospecială complexă pentru intervenţie, o barcă şi două ambulanţe SMURD (TIM şi EPA).

O tânără a fost scoasă din apă de cetăţeni până la sosirea forţelor de intervenţie, iar echipajele SMURD au făcut manevre de resuscitare. Tânăra a răspuns manevrelor şi a fost preluată de echipajul SMURD TIM şi transportată la CPU Roman, a arătat ISU Neamţ.

Cealaltă persoană este căutată, cu o barcă.

Potrivit Poliţiei Neamţ, este vorba despre doi fraţi de 17, respectiv 18 ani, din Horia, care ar fi mers la scăldat.

La un moment data minora de 17 ani ar fi alunecat în apă, iar fratele ei ar fi sărit după aceasta. Din fericire minora de a răspuns manevrelor de resuscitare, efectuate de echipajul medical deplasat la faţa locului, fiind transportată la spital. Echipele continuă căutările celei de a doua persoane", a transmis IPJ Neamţ.