Președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Andrei Baciu, demisionează în urma dosarului vaccinurilor

Președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Andrei Baciu, a anunțat luni dimineața, într-o postare pe Facebook, demisia de la conducerea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. Baciu susține că a luat decizia „având informațiile apărute în spațiul public” și are „încredere deplină în actul de justiție”.

Dec 11, 2023 - 10:18
Urmărește-ne peGoogle news
Președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Andrei Baciu, demisionează în urma dosarului vaccinurilor
Foto: Andrei Baciu / Facebook

„Astăzi mă adresez vouă cu sufletul deschis și cu credința nestrămutată în valorile onoarei și integrității. Având în vedere informațiile apărute în spațiul public, am luat decizia de a-mi înainta demisia de onoare din funcția de președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

Aleg să îmi înaintez demisia de onoare datorită angajamentului meu față de principiile etice și morale în care cred și pe care le-am susținut întotdeauna, și nu dintr-o obligație legală”, a scris Baciu, pe Facebook.

Potrivit lui Baciu, „de-a lungul a nouă ani de când m-am întors în România și în special în ultimii patru ani, în rolurile pe care le-am avut în timpul crizelor globale pe care România le-a traversat, am acționat cu un respect neclintit pentru legislație, instituții și cetățeni”.

„Medic fiind, am pus mereu pe primul loc binele pacienților. Am încredere deplină în actul de justiție, convins fiind că adevărul și dreptatea vor prevala. Vă mulțumesc și vă sunt recunoscător tuturor pentru încrederea și susținerea pe care mi le arătați”, a scris Baciu, pe Facebook.

Potrivit G4Media, Andrei Baciu este vizat, alături de Florin Cîțu, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă, de dosarul vaccinurilor.