Brașov: Doi tineri de 19 ani au murit pe loc după ce s-au ciocnit cu motocicletele - Aceștia nu aveau nici permis

Doi tineri fără permis de conducere și-au găsit sfârșitul într-o cursă după ce s-au ciocnit frontal cu motocicletele fără sisteme de iluminare.

Sep 22, 2023 - 14:09
Urmărește-ne peGoogle news
Brașov: Doi tineri de 19 ani au murit pe loc după ce s-au ciocnit cu motocicletele - Aceștia nu aveau nici permis
Foto: Poliția Română

Doi tineri de 19 ani au murit în timpul unei curse cu motociclete enduro, pe un drum de pământ într-o localitate din judeţul Braşov. Potrivit primelor informații, cei doi s-au ciocnit frontal cu cele două motociclete și și-ar fi pierdut viața pe loc.

Totul s-a întâmplat al aproape două ore după miezul nopții. Niciunul dintre cei doi tineri nu purta echipament de protecţie, iar motocicletele nu aveau nici sisteme de iluminare. Mai mult, cei doi nu aveau nici permis de conducere.

Accidentul a fost anunţat la 112 de o persoană care a relatat despre accidentul între două motociclete din localitatea Holbav. Aceeași persoană a precizat la 112 că cei doi conducători moto erau inconştienţi.

Echipajele medicale ajunse la fața locului au făcut manevre de resuscitare, fără succes însă, declarându-se decesul celor doi tineri.

Cercetările arată că tinerii nu purtau echipamente de protecţie, nu aveau pe cap cască de protecţie, iar vehiculele nu erau destinate deplasării pe tip de noapte, întrucât nu erau construite cu sistem de iluminare, acestea nefiind destinate circulaţiei pe drumurile publice. În același timp, s-a constatat că niciunul dintre ei nu avea permis de conducere.

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Zărnești efectuează cercetări în acest caz.

„La data de 22 septembrie a.c., în jurul orei 01.40 dimineața, Poliția Brașov a fost sesizată printr-un apel de urgență cu privire la faptul că două motociclete au fost implicate într-un eveniment rutier, produs în localitatea Holbav, din județul Brașov, iar conducătorii acestora se află în stare de inconștiență.

Imediat după sesizare, echipaje de intervenție s-au deplasat în zona indicată și au constatat că, pe o cale de acces neamenajată circulației rutiere, se află două motociclete de tip enduro răsturnate, iar lângă acestea erau doi tineri care prezentau leziuni corporale, pentru care s-au efectuat manevre de resuscitare.

Din primele date obținute după efectuarea cercetărilor la fața locului, a reieșit că cei doi  tineri, de 19 ani, ambii din localitatea Holbav, ar fi plecat cu motociclete de la o proprietate din apropiere, iar în timpul conducerii pe un drum de pământ, vehicule s-au ciocnit frontal, impact care a dus la decesul celor implicați”, a informat IPJ Brașov.

„Examinarea efectuată la fața locului a indicat că cei doi conducători ai motocicletelor nu purtau echipamente de protecție pentru acest tip de deplasare, nu aveau pe cap cască de protecție, iar vehiculele nu erau destinate deplasării pe tip de noapte, întrucât nu erau construite cu sistem de iluminare, aceastea nefiind destinate circulației pe drumurile publice.

De asemenea, interogările efectuate în bazele de date au arătat că cei doi tineri decedați în urma coliziunii nu erau posesori de permis de conducere”, potrivit IPJ Brașov, scrie mytex.ro.

În acest caz a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă și urmează să fie stabilite toate aspectele și circumstanțele care au dus la producerea accidentului. Ancheta are loc sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Zărnești.