Patru muncitori au murit după o explozie urmată de incendiu pe şantierul Autostrăzii Moldova: A luat foc o magistrală de gaz

A fost activat planul roșu de intervenție joi dimineață, în Vrancea, după ce o magistrală de gaze a explodat în apropierea localității Călimănești, într-o zonă nelocuită.

Sep 21, 2023 - 07:07
Sep 21, 2023 - 10:05
Urmărește-ne peGoogle news
Patru muncitori au murit după o explozie urmată de incendiu pe şantierul Autostrăzii Moldova: A luat foc o magistrală de gaz
Foto: ISU Vrancea

UPDATE: Cauza oficială a exploziei de pe șantierul Autostrăzii Moldovei

ISU Vrancea a anunțat joi dimineața cauzele exploziei de pe șantierul Autostrăzii Moldovei, acolo unde patru oameni au murit și cinci au fost răniți, în urma unui accident petrecut noaptea.

Potrivit ISU, o magistrală de gaze a fost fisurată în urma lucrărilor pe șantierul Autostrăzii A7. Conducta a fost lovită cu un utilaj al firmelor de construcții administrate de omul de afaceri Dorinel Umbrărescu în dreptul localității Călimănești, județul Vrancea.

Firmele omului de afaceri lucrează în trei schimburi pentru a finaliza cât mai repede lucrările.

„Explozie urmată de incendiu din cauza fisurării magistralei de transport gaze naturale și apariția scânteilor mecanice, urmare a executării lucrărilor pe șantierul autostrăzii A7”, a anunțat ISU Vrancea.

Prefectul județului Vrancea, Nicușor Halici, a declarat că „se spune” că magistrala de gaz era la o adâncime de doar 30 de centimetri.

„Va trebui să vedem dacă proiectantul a prevăzut în proiect această conductă, existența ei, adâncimea ei. Se spune că era la o adâncime de doar 30 cm. Trebuie mers pe firul fiecărui risc care a declanșat această deflagrație”, a declarat prefectul de Vrancea.

Autorităţile din Vrancea au activat, în noaptea de miercuri spre joi, Planul Roşu de Intervenţie, după ce un incendiu a cuprins o magistrală de gaz, pe şantierul Autostrăzii Moldova. Patru muncitori ai firmei controlate de Dorinel Umbrărescu, care lucrează la construcţia autostrăzii, au murit, iar alţi cinci au fost răniţi.


Patru oameni au murit, iar alți cinci au fost răniți. Aceștia erau muncitori care făceau lucrări la autostrada Moldovei, cu cinci utilaje. Răniții au ajuns la spital.

10 oameni lucrau pe șantier în acel moment. Se pare că unul dintre ei a lovit magistrala de gaze cu un utilaj și atunci s-a produs explozia, urmată de incendiu. Un singur muncitor a scăpat teafăr.

Cei cinci răniți au mers după explozie spre Drumul Național 2, de unde au fost luați de șoferii din trafic și duși la spitalul din Adjud. 2 dintre ei au fost transportați cu elicoptere SMURD la spitale din Capitală.

Vorbim de un bărbat de 61 de ani cu arsuri pe 65% din corp, care va fi dus la spitalul Bagdasar Arseni. Celălalt, în vârstă de 53 de ani, va ajunge la Floreasca cu arsuri pe 40% din corp.

Pompierii au intervenit cu efective mărite. 6 autospeciale de stingere cu apă și spumă, 1 autospecială pentru victime multiple, 4 ambulanțe SMURD, dar și mașini ale pompierilor voluntari din zonă.

În acest moment, incendiul este sub control, gazul este oprit, iar pompierii încearcă să răcească utilajele cuprinse de flăcări. Alimentarea cu gaze NU va fi întreruptă în Focşani, Adjud şi Odobeşti, a anunțat compania de gaze din zonă.

Sursa: Stirile ProTV